Soffskrivning

Satt några timmar i soffan och skrev på kapitlet om svenska militärens ufoarbete till den amerikanska bok som jag medarbetar i. Annars hann jag inte med så mycket innan det var dags att sticka till jobbet. Mötte Niklas i hallen innan jag gick till bussen, han var nöjd efter att ha fått MVG på kemiprovet.

I kväll har jag haft ett mejlutbyte med en person på något som kallar sig Thule Foundation, ett slags epostlista som jag är med på (Gud vet varför). I dag skickade de ut en länk till en artikel där någon menade att månlandningen var en bluff och att Stanley Kubrick låg bakom alltihop. Ja, ni har säkert sett den fejkade dokumentären om just detta.

Varför någo tror på denna underhållande men helt fiktiva mockumentär är för mig helt obegripligt. Men det intressanta var att de här personerna hade ett nytt argument: Det skulle inte gå att ta sig mellan kommandomodulen och månlandaren eftersom rymddräkten var större än hålet emellan dem.

Nu var det ju så att den stora och skrymmande delen på dräkten som kallas PLSS inte förvarades i kommandomodulen utan i månlandaren och heller aldrig togs med tillbaka till jorden utan dumpades på månytan. Hjälmar och handskar togs heller inte på förrän Armstrong och Aldrin kom ombord på månlandaren.

Dessutom anger månskeptikerna hur trångt det skulle bli genom att mäta från armbåge till armbåge. I själva verket höll astronauterna armarna framför sig när de tog sig igenom röret mellan de båda farkosterna.

I dag fick vi också vet var på LAS-listan var och en befinner sig. Jag är på plats 143, vilket känns betryggande, och det visade sig att jag jobbat 7.301 dagar här på DN.

När jag kom hem satt hela familjen och tittade på curlingdamernas guldjakt. Spännande så att man inte kunde lämna soffan förrän sista stenen glidit Sveriges väg strax efter 03. Otroligt starkt av damerna att vinna OS i Kanada mot Kanada.

Loading