Föredrag i Örebro

orebrodrag10

Sov illa i natt eftersom nattpatrullen dök upp ett antal gånger hemma hos mamma. Men strax efter 08 gick jag i alla fall upp för att ta hand om mamma några timmar. Hennes värk i ryggen är lite bättre men hon har många andra krämpor och har svårt att ta sig fram själv. Jag satt på sängkanten och läste upp ett långt brev från en släkting och sedan spelade jag upp ett gammalt band (nu digitaliserat) från 1959 då flera av hennes släktingar var med.

Strax efter 11 var jag tvungen att sätta mig i bilen och åka mot Örebro. Där skulle jag möta upp Anneli och Åsa, som hon bott hemma hos i natt, som båda skulle komma till Stadsbiblioteket för att lyssna till mitt föredrag om sekter. Det kom lite drygt trettio personer trots ett fantastiskt väder och jag tror att alla var nöjda med de två timmarna som jag bjöd på.

Petade i mig min stapelföda när jag är på resa, ett par hamburgare som Anneli tagit med sig, strax innan jag skulle börja prata vilket var välbehövligt. Eftersom jag tillät frågor under pågående föredrag så blev det en levande föreläsning och det var skönt att konstatera att Örebro den här gången inte bjöd på några riktigt tokiga personer i publiken vilket var fallet när jag var där senast och pratade om konspirationsteorier.

Föredraget arrangerades av Vetenskap och Folkbildning vilket kan tyckas lite märkligt eftersom föreningen, som är en skeptikerdito, inte har så mycket till övers för organisationer som ägnar sig åt att undersöka uforapporter. Men det händer ändå att UFO-Sveriges ordförande duger bra när det ska pratas om vissa ämnen. Vilket givetvis bara är roligt att få möjlighet att göra.

Efteråt blev det lite boksignerande innan jag och Anneli åkte hem till Claes och Åsa för en macka innan det bar hem till Järfälla. Här har kvällen ägnats åt enklare ting. Anneli och barnen lagade en god kycklingwok medan jag sorterade lite ufomaterial som jag fått av Mikael Sjöberg och Gösta Bergström. Allt ska ned till AFU vad det lider. Sedan blev det soffan med Anneli och ”21 gram” som visade sig vara en udda men bra film och så lite nattligt epostbesvarande. Det hinner skriva rätt många när man är borta från mejlen i två dagar.

Loading