Siriustest

För några dagar sedan fick UFO-Sverige in en bild från Småland genom tidningen Smålandsposten. Minnesgoda bloggläsare minns att jag skrev om den. För att testa min hypotes att det nog var stjärnan Sirius som mannen i fråga hade råkat få ögonen på, och sedan fotograferat, så stannade jag till längs vägen mellan Uddevalla och Mariestad i lördags och tog ett par bilder av Sirius under liknande omständigheter som den mannen tagit. Bland annat hade jag en exponeringstid på 0,5 sekunder. Ni kan se de båda bilderna här nedan plus var Sirius befann sig över horisonten (till vänster nedanför Orion) när jag plåtade den. Jag hoppas att få prata med mannen så att vi kan reda ut helt säkert vad det är som han sett och fotograferat.

Alla mina bilder togs på fri hand men med visst stöd av bilens tak. Färgskiftningarna är spännande i båda bilderna och rörelsemönstret visar hur mycket man hinner röra på händerna när man håller kameran på fri hand och med så lång exponeringstid.

Att det rör sig om ett objekt som följer jordrotationen verkar helt klart och därmed är det antingen en stjärna eller en planet. Någon planet finns inte i den riktningen vid de tidpunkter som mannen sett fenomenet.

Läser på nätet att Robert Bigelow annonserar om astronauter för sina planerade uppblåsbara rymdhotell. Reuters skriver att miljardären, som gjort sig känd för sitt ufointresse, söker 45 anställda i sitt rymdföretag, några av dem personer med astronauterfarenhet.

Det blev en hyfsat lugn kväll på jobbet med ett misstänkt mord i Umeå som avslutning.

Mannens bild.

smalandsufo

Min bild.

siriustest_011

Södra horisonten som den ser ut mellan 19 och 23 ungefär. Sirius syns rakt fram.

siriustest_02

Loading