Bokskrivande och blogg

Tog mig upp vid nio samtidigt som Niklas så vi gick om varandra i badrummet och frukostbordet. Markus hade redan hunnit iväg liksom Anneli. Själv investerade jag några timmar framför datorn och jobbade vidare med boken. Hade en del kontakt med Håkan E som sliter med slutfasen på UFO-Aktuellt och min redigering innan jag avslutade med att skanna lite bilder till AFU före lunch.

Eftersom jag går på skiftet igen i dag blev det en kort dag hemma. Man hinner inte riktigt lika mycket som man skulle vilja, tyvärr.

På jobbet var det rätt mycket redan från start. Randade ihop en blogg om hur man kan hitta ufoinformation på nätet. Direktrefererade debatten Sahlin-Reinfeldt, vilket var halvkul, men skrev också en betydligt roligare text om sajten Wikileaks som är känd för att publicera hemliga dokument. Nu har man kommit över en två år gammal rapport där den amerikanska armén pekar ut Wikilewaks som ett hot mot rikets säkerhet. Och för att leva upp till detta pitet publicerar Wikileaks också denna rapport.

Kul kanske det inte är men intressant att ännu en person fått sitt twitterkonto kapat. Den här gången var det ingen mindre än den amerikanske presidenten Barack Obama. Säkerheten på nätet är ofta löjligt låg men lösenord som är enkla att ta reda på och bristande kontroller från dem som tillhandahåller en tjänst. Jag skrev om detta och har en känsla av att jag nog kommer att göra det igen, fast då om någon annan, rätt snart.

Det hände en hel del annat också, brand i Kirunagruvan, SL:s utredning om Busslinks bluffbussar var klar och tågstopp på Västra stambanan. Med mera.

Har haft en hel del kontakt med Amanada som ansvarar för de nya intresserade som vill lära sig att undersöka fall och förhoppningsvis också mera om UFO-Sverige. Amanda kommer att klara detta hur bar som helst och nu är det bara att hoppas att alla fortsätter att hålla i sitt intresse. Av erfarenhet vet jag att de flesta som visar ett brinnande intresse kommer och går. Nya saker dyker upp. De som blir kvar är ju å andra sidan desto mera intresserade. Nu gäller det att ta tillvara på dem.

Loading