Deklaration

Jobbade lite med boken nu på förmiddagen innan jag ringde till vårdplaneraren i Mariestad vid 08.30 för att framföra min kritik mot hur de ställt till det och oroat mamma i onödan. Planeraren lovade att gå ned och prata med mamma vilket hon gjorde och lugnad av detta så gick mamma med på att flyttas till ett korttidsboende som heter Kolarbacken och som ligger i samma sjukhusbyggnad där hon vårdats de senaste veckorna.

Roligt är i alla fall att hon orkar mera nu. Hon äter bättre och kan prata längre. Dessutom kan hon nu röra sig lite i sängen eftersom ryggen inte värker lika mycket. Bra tecken allihop.

Vid 10-tiden kom Anneli hem efter att ha lånat bilen en sväng så jag körde henne till jobbet och gick sedan till banken för att ta reda på varför det inte fungerar för mig att föra över pengar till andra plusgirokonton. Det slutade med att både jag och kassören fick en lektion så nu vet jag hur man ska bära sig åt. Bra inte minst med tanke på mina frimärksköp på Tradera som kostar 10-20 kronor per gång. Skönt då att slippa pappershanteringen. Var också förbi Ö&B för att handla RX-lim, det lim som jag använt mig av sedan slutet av 60-talet. Men plötsligt fanns det inte i hyllorna så jag fick återvända nästan tomhänt.

Köpte med mig ett par flaskor hårschampo som jag stoppade ned i tygkassen vilket senare på dagen visade sig ha varit en riktigt dålig idé eftersom de gick upp och förvandlade allt i kassen till ett simmande schampohav. Inklusive kameran som jag fick ägna 30 minuter åt att göra ren!

Sedan blev det badminton i Spångahallen med Stefan. Stryk med 2-1 igen efter blandat spel. Ögat är inte till någon hjälp och jag har fortfarande svårt att se bollar som kommer nära mig eftersom glasögonen är totalt felinställda. Får vänta ytterligare några veckor innan jag kan byta dem. Suck!

Eftermiddagen har jag – tro det eller inte – faktiskt ägnat åt att deklarera! Har i alla fall börjat och kanske gör klart det hela i morgon. Rekordtidigt i så fall. Vet inte riktigt vad det var som fick mig till det men det känns bra att vara ute i tid.

Första April var det ju också men jag har inte lurat någon. Mest för att båda grabbarna är bortresta, annars brukar jag försöka skoja med dem. DN fick i alla fall ett eget aprilskämt på tidningen Journalistens hemsida där våra planer på en läsplatta skojades till.

I kväll har Anneli fixat en enkel påskmiddag med ägg, sill och potatiskaka plus Pumpvikens påsköl. Gott och trevligt. Sedan blev det soffan med ”Letters from Iwo Jima” som har legat i hyllan länge. Men nu är den sedd och den var riktigt bra. Lite facebookande och mejlsvarande avslutade kvällen. Tidigt i säng med en bok båda två.

Loading