Sol och BUFORA

varblommor10

Som ni kan se har det börja lätta med snö på tomten och istället har vårblommorna stuckit upp. Solen skiner och det är en riktigt fin Långfredag. I morse väcktes vi av Håkan F som ringde och berättade att jag var med i ett flera sidor stort reportage i tidningen Land. Det är ju en tidning som når många läsare så det är givetvis et bra forum att synas i.

Har också gjort klar deklarationen och det måste vara rekordtidigt. Men jag väntar väl några dagar till med att lämna in den för att inte chocka skattemyndigheterna allt för mycket. När den var klar satt jag en timme och gick igen de BUFORA Research Bulletin som Karl-Arne Blom har skannat in. Det fins med den samlingen är att vi inte bara har fått själva tidskriften, som är 40 år gammal, utan också det bekgrundsmaterial i form av korrespondens, artiklar och anteckningar som använts för att ta fram varje nummer. En del saknas givetvis men det är i alla fall ett riktigt fint material för AFU.

Sedan var det dags att åka till jobbet och som bra var så körde mig Anneli eftersom hon skulle in och gå på konstutställning.

En sådan här dag jobbar det inte många på DN men på DN.se är vi som vanligt tre på kvällen. Karl hade ersatt Åsa som åkt på påsklov men Anna jobbade som vanligt på sporten. Eftersom det är så oförskämt vårligt väder med klar himmel här i Stockholm så skrev jag en blogg om att det går alldeles utmärkt att se Merkurius de närmaste dagarna. Själv sitter jag ju inne när den syns men man kan ju alltid tipsa er som får lämna era hus!

Det blev en annan rymdartikel också eftersom ryssarna skickade upp en Sojuzkapsel med tre kosmonauter till rymdstationen ”ISS” i dag. För övrigt fick man leta nyheter på de utländska sajterna vilket resulterade i artiklar om det sjunkna sydkoreanska fartyget, instängda gruvarbetare i Kina (det dör i snitt sju arbetare om dagen i landets gruvor), lite terrorister och en del annat.

Intervjuade också Sigurd Melin i Hudiksvall som har konstruerat en uppblåsbar tubvall som kan rädda hus från översvämningar. En bra uppfinning som är klart lättare att lägga ut än de vanliga sandsäckarna. Hans vall hade räddat ett hus i Rhode Island när delstaten drabbades av svåra översvämningar den gångna veckan. Extra roligt var att mannen som köpt den hade mejlat Sigurd Melin dagen före översvämningen och sagt att hans fru tröttnat på att ha den liggande hemma till ingen nytta så han hade bestämt sig för att skänka den till den lokala brandstationen.

24 timmar senare räddade den hans hus. Ett litet roligt sammanträffande. Läs gärna artikeln.

Pratade med Niklas som hade varit uppe i Eiffeltornet i går (premiär) och kommer hem från Paris i morgon. Messade med Markus som hade flugut helikopter i dag och nu satt på bussen på väg hem. Också han dimper ner hemma i morgon. Eftersom jag jobbar så lär jag missa båda två.

Har också köpt en massa femdollarsböcker från USA till AFU i dag. Blir ett par säckar med nya ufoböcker, eller snarare ufoböcker som vi inte har.

Loading