Kusiner och FZ

I morse blev det frukost med kusinerna, alltså pojkarnas kusiner Emil och Rasmus, och deras föräldrar Lena och Mikael. Vi hann prata en stund innan det var dags för dem att ge sig iväg mot Götene och Dunderhult igen. När alla hade åkt så tog jag själv bilen och for till Spånga för att hämta upp sex Zappa-skivor som jag köpte på Tradera i går. Mannen som sålde dem till mig, Bengt, visade sig vara en riktig storsamlare av FZ och hans musik.

Jag stannade en stund och tittade igenom en del av hans enorma samling som var mycket imponerande. Bara singelsamlingen kunde få vem som helst att tappa andan. Nå, jag får vara nöjd med min lilla FZ-samling som fyller mina behov!

Hemma igen visade mig Niklas sitt bildspel från Parisresan. Han hade klämt iväg omkring 400 bilder och ett antal filmer så jag fick verkligen se det mesta som de hade gjort under veckan.

Kvällen på jobbet har varit lugn. En sådan här dag, när det inte kommer ut något papperstidning i morgon, är det öde som en öken på den våning som vi sitter. Det är bara jag, Karl och Anna som jobbar på hela DN. Tyst och lugnt med andra ord. Men också rätt lugnt när det gäller nyheter. Har skrivit om nio räddade kinesiska gruvarbetare, en brand i Södertälje, påvens tal och ett grundstött fartyg som kört rakt in i Stora barriärrevet.

Vi turades om att gå på La Barca och äta pizza. Karl och Anna gick tillsammans och sedan löste jag av dem. Rätt tomt på folk även där. Tack vare att kvällen blev som den blev hann jag med en del epostrensning och svarande på mejl som borde ha fått svar tidigare.

Klockan 01 kom ett telegram om en större jordbävning i Mexiko. Skrev en kort artikel och fortsatte sedan att bevaka händelsen fram till klockan 03.

Loading