Radarknepigheter

Eftersom jag åkte hem och fortsatte att jobba fram till 03 i natt på grund av jordbävningen i norra Mexiko så blev natten kort och sömnen inte lika bar som den borde ha blivit. Tog mig upp vid 10 då de ringde från sjukhuset i Skövde och berättade att mamma hade körts dit nu på morgonen eftersom hon hade fått feber i natt.

Jag pratade med mamma på akuten och med en sköterska och då visade det sig att hon hade fått urinvägsinfektion och får bli kvar i ett par dagar på KSS. Hon var i alla fall vid gott mod. Också Annelis mamma åkte tillbaka till sjukhuset i dag då hon återigen kände av sin sjuka njure. Inte en så kul början på dagen.

Jag hann i alla fall jobba lite med boken innan det var dags att fixa mat åt familjen eftersom Anneli fick åka iväg för att få en ond käke omsedd. Alla verkar vara sjuka just nu! Jag stoppade i alla fall in lammsteken i ugnen, fixade mos och så kastade jag i mig maten innan det var dags att rusa till bussen.  Lektyr just nu är Paul Stonehills och Philip Mantles bok ”UFO case files of Russia”, illa skriven men intressant för den som redan vet en del om rysk ufologi.

Ute är det återigen alldeles vitt i dag. Snö! Väntat eftersom det alltid kommer en skvätt till just när man tror att våren är här. Men ändå!

På jobbet var det mycket att göra. Skrev en blogg om ett aprilskämt i Jordanien (läs källan här) och om de märkliga störningar som dykt upp på australiska väderlekstjänstens radarbilder. Måste ta upp detta med mina vänner inom försvaret vid tillfälle. De kanske har hört talas om liknande fenomen på de svenska radarbilderna.

Mest läst blev ändå en skakande film som publicerats av sajten Wikileaks i dag där en amerikansk massaker på civila i Bagdad har filmats från en av de helikoptrar som utförde anfallet. Tolv människor dog och bilderna är fruktansvärda. Vi skrev om detta utan att visa några av de hemska bilderna och jag kan gärna erkänna att jag själv fick ont i magen av att uppleva kallblodigheten.

Hittade en ny kul sajt som heter Googlad.nu där man kan kolla hur många personer som har googlat på ett visst namn under den senaste månaden. Själv fick jag 590 träffar.

Loading