UFO-Expo

gruppbildkalmar

Kort natt i vanlig ordning, inte minst på grund av att Göran Norlén messade 07.15 och undrade när vi skulle börja i dag. Klockan 10 svarade jag och försökte somna om men eftersom Håkan inte hade dragit för gardinerna så var det så ljust att jag inte kunde somna om. Klockan 08.20 ringde klockan på riktigt och då var det dags för frukost. En riktigt god hotellfrukost.

Klockan 10 slog jag klubban i bordet och inledde UFO-Sveriges årsmöte. Det blev en smidig historia som gick på 45 minuter. Jag blev omvald till ordförande på två år och vi beslutade om att de lokala representanterna skulle få rösträtt på sämman.

Efter ett besök på McD och lite utdelande av flygblad som gjorde reklam för utställningen så drog vi igång klockan 13. Först dök Lina Jonsson upp, en journalist från tidningen Kollega, fackföreningen Unionens tidning. Vi pratade i 45 minuter och sedan intervjuade hon både Håkan Blomqvist och Tobias Lindgren.

Utställningen blev lyckad och trots att vi hade årets varmaste dag (plus 23) samt hockeysemifinal mellan Sverige och Tjeckien (sur förlust för Sverige på straffar) att kämpa mot så kom det 80-tal personer. Jag höll föredrag om försvarets hemliga ufofall och Håkan B pratade om kontaktfall i Sverige.

Precis när vi skulle stänga dök Barometerns reporter och fotograf upp och gjorde en intervju med mig. Foto vid vår uppstoppade utomjording och tio minuters intervju. Sedan packade vi ihop. Sedan blev det Ernesto, en bra italiensk krog som dock lyckades servera inte fullt så varm mat åt halva gänget. På vägen hem tog Håkan B en gruppbild på oss (minus Anders Berglund som hamnade utanför bilden) på torget i Kalmar.

Nu sitter vi på Mats och Gunnars rum och berättar dåliga historier och lyssnar på musik på Youtube via min bärbara. Det blir musikspelande till framåt 02 men då har halva gänget troppat av från rummet och Mats, Håkan och Rickard somnat sittande i sina stolar.

Jag spelar favoritmusik från 70-talet och resten av gänget har fått önska låtar från sina favoriter. Men nu är det bara jag och Gunnar som är vakna så jag ska försöka baxa med mig Håkan hem till vårt rum en våning upp. En utmaning.

Loading