Ny explosion på himlen

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SQSJFaEMcFo[/youtube]

Hann bara komma hem från Kalmar så hittade jag ett par mejl om en intressant film tagen över västra Kanada och nordvästra USA den 21 maj. Ni kan se Youtubeklippet här ovan. Dessutom finns det en länk till en annan film tagen från marken här. Vad det är som syns på filmerna är ännu inte känt men jag har å andra sidan inte hunnit leta runt på nätet ännu. Tyvärr har jag ännu inte hittat några uppgifter om en exakt tidpunkt för händelserna. Får säkert anledning att återkomma om detta. I vilket fall så påminner det man ser om en missilexplosion. Kanske rör det sig om en rysk uppskjutning av en interkontinental missil från rymdbasen Plesetsk. Dessa går inte sällan över hela norra Ryssland för att sedan slå ned eller sprängas öster om Vladivostok. Vi får väl se. (Japan sköt faktiskt upp en rymdsond i fredags men jag tvivlar på att den skulle ha med saken att göra).

Annars var det frukost på hotellet i morse innan vi samlade ihop styrkorna för att lämna Kalmar och stämman som vi höll där i helgen. Bra mat men jag hann inte göra våfflor i dag heller. Illa. Släppte av Håkan E, som skulle åka med Irre, utanför Jenny Nyströmskolan där han hade bilen med släpkärran (där utställningen förvarades) parkerad. Sedan drog vi norr ut.

I Oskarshamn stannade vi till på McD där Carl-Anton och Roger Ersson stod och väntade för att flytta över fem lådor med ufomaterial som Roger skänker till AFU nu när han flyttar tillbaka till Nyköping. Sedan blev det ett glasstopp (där Håkan råkade köpa en lakritsglass som han hatade och kastade till kråkorna) innan vi fortsatte till AFU för att lasta in Rogers lådor och lite annat på arkivet. Nu lär Anders och de övriga där ha att göra i några veckor.

Efter att ha släppt av Håkan B hemma hos sig blev jag uppringd av Roger som varnade mig för en omfattande hastighetskontroll norr om Norrköping och med tanke på att jag vid något enstaka tillfälle kan tangera den övre nivån på de rekommenderade hastigheterna så var det nog bra. Kunde i alla fall i lugn och ro susa förbi ett gäng polisbilar som stod och lurade i kanten.

Sedan var det skönt att komma hem igen och träffa hela familjen. Det var varit mycket flängande hit och dit de senaste veckorna så nu var det helt okej att sitta ned och äta god fisk och sedan se Sverige ta brons i hockey-VM tillsammans alla fyra. Det gick till och med så långt som till att vi såg på finalen också där Tjeckien oväntat vann mot Ryssland.

Men jag har också laddat in ljud-, bild- och filmfiler från stämman i datorn och sorterat in lite papper. I morgon blir stor pappersstädning och sedan är det dags att börja göra nästa nummer av UFO-Aktuellt.

Och till sist. Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg filmen från England som gjorde sina turer på Youtube för några veckor sedan och som visade hur ett par jetflygplan jagade ett ufo över några lastbilar. Jag skrev att den var fejk eftersom en vän till mig hade fåt tag på den som hade gjort den. Nu har hon gått ut och erkänt och visar hur det hela gick till. Det tragiska är att så många tror på filmer av det här slaget. Det drar fokus från de verkligt intressanta fallen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ay0NkNZtBmM[/youtube]

Loading