Cirkelsvar

brackecirkel1993

I dag har jag bara lämnat huset för 90 minuter trots strålande solsken eftersom jag hade gett mig den på att försöka få lite ordning på mina skrivbord; det i datorn och det i den fysiska verklighet som består av en hel del papper. Det gick givetvis sisådär men några framsteg tyckte jag mig ändå kunna notera.

När jag ändå satt där jag satt så passade jag på att ringa konstnären David Åberg utanför Helsingborg. David, som bland annat är känd för att ha gjort världens största målning, hade intervjuats i en mindre lokaltidning för några veckor sedan. Jag nämnde det då i min blogg. Där kom det fram att han erkände sig skyldig till att ha trampat upp den så kallade Bräckecirkeln på sommaren 1993, då 18 år gammal och i samarbete med en jämnårig kamrat och utrustade med plankor och snören.

Jag och Anneli (och Niklas drygt ett år som ni kan se i blå tröja på bilden ovan) besökte cirkeln samma sommar. När jag mätte upp den visade den sig vara ganska skev trots att en lokal slagruteman hade förkunnat att just dess exakthet gjorde att den måste ha varit gjord genom ”planeternas positioner” – vad han nu menade med det.

Men så var det alltså inte utan nu berättade David i detalj för mig hur han och kamraten burit sig åt och jag kunde känna igen alla knepen som också jag hade använt mig av. Han berättade också att han och kompisen hade gjort de båda cirklarna vid Kockenhus 1994 och 1995 så där fick vi förklaringen på ytterligare tre svenska cirklar i ett slag. Jag kommer att berätta hela hans historia i nästa nummer av UFO-Aktuellt.

Vädret gjorde kvällen till bra grillkväll och vi kunde sitta ute i solen och äta. Det är inte dumt att ha en veranda när det börjar bli så här fina dagar.

I källaren lyfte jag på locket till en av de lådor från Flying Saucer Reviews arkiv som vi har fått med oss från England. Det blev rena chocken. Brev, rapporter, klipp och foton i en enda röra. Det lär inte bli lätt (för mig) att sortera allt detta innan vi sedan ska skanna det som är relevant. Samtidigt är det givetvis ett unikt material och det ska bli spännande att läsa vad det kan innehålla.

När det gäller filmen från Kanada som jag skrev om i går så fick jag svar från en redaktör för den sajt som publicerade den. Filmen var tagen nära Prince Rupert på kvällen den 21 maj lokal tid. Tyvärr fick jag inte svar på min fråga om vilken tid den var tagen. Jag har fått mejl från en läsare av denna blogg som misstänker att filmerna kan vara fejkade. Det vet jag inte om de är men den saken får man ju alltid räkna med numera. Vi får väl se var vi hamnar till slut.

Till sist satte jag mig en stund framför teven för att se en inspelning av ”Legend of the Seeker”. Jag ligger fyra avsnitt efter, tre nu, så det var på tiden.

Loading