Dagsarkiv: 18 februari 2020

UFO-Aktuellt Dag 2


När jag sitter med UFO-Aktuellt så händer det att jag funderar på hur många som skulle byta ut sitt sittande vid en skärm på jobbet med lika mycket sittande vid en skärm på fritiden. För nu är jag inne på min tjugonde timma med nästa nummer av UFO-Aktuellt och har fått ihop 20 av de 32 sidorna. En del återstår alltså.

En stor del av dagen har jag ägnat åt att skriva en artikel om Carl-Axel Jonzon (bilden ovan), mannen och katalysatorn bakom det som skulle bli UFO-Sverige. Sedan Jonzon med buller och bång lämnade föreningen 1979 har relationerna mellan honom och organisationen varit ansträngda men jag fick i alla fall tillfälle att träffa honom för en flera timmar lång intervju 2008.

Eftersom jag aldrig använt intervjun på något sätt så satte jag mig i dag och lyssnade på omkring tre timmars inspelningar där vi hinner avhandla det mesta. Inte minst de första åren då organisationen tog form. Det blev ett bra samtal även om vi var oense om en hel del, vilket framkom tydligt i våra diskussioner, men allt gick sansat och bra till och vi skildes som vänner.

En del av detta har jag nu förvandlat till en artikel som kommer att gå över tre sidor efter Håkan Blomqvists inledande artikel (också den på tre sidor) om det tidiga UFO-Sverige. Vi fyller ju 50 bevars så det gäller att berätta historien för våra läsare.

Det tar tid att göra en tidskrift, inte minst textbearbetning. Många av våra skribenter är ju inte professionella utan duktiga amatörer som behöver en hjälpande hand när det gäller att få till läsbarheten.

Sedan måste jag leta bilder vilket ibland innebär att jag får skanna nya sådana ur mitt eget bildarkiv. Det blev en del sådant gjort i dag också.

Nu ser det också ut som att jag ska vara med i ett tredje avsnitt av podden ”Sekter” där jag redan hunnit prata om Plymouthbröderna och Soltempelorden. Redaktören ringde mig i dag och bokade in ännu en sittning som blir i början på mars. Roligt att de uppskattar min medverkan!

För er som undrar varför jag inte är på Nordiska museet med Ebbe Schön i dag så beror det på att den person som skulle tagit emot oss där inte kunde, så vi fick ställa in. Nu siktar vi på att göra vår lilla utflykt dit i mars istället.

Har som vanligt pratat med ett antal andra under dagen. Bland annat med Peo som ska skriva en recension till det kommande numret av UFO-Aktuellt och dessutom har ett par artiklar på gång inför ett kommande nummer. Bokade också en resa till Norrköping med vår evenemangsansvarige Rickard för att träffa ägaren av den kursgård som UFO-Sverige ska använda i höst; samma plats som i höstas.

Vi vill träffa honom för att diskutera förbättringar som vi hoppas att han kan genomföra så att alla blir nöjda med sitt boende där.

Pratade också med Sören i Linköping som berättade om en märklig upplevelse där han sett en kvinna som inte borde ha kunnat vara på den platsen. Intressant att lyssna till.

I övrigt har dagen bestått av lite tvättjobb (äntligen klart) och matlagning till mig och Markus och sedan en hjälpande hand till Anneli när hon kom hem. Drack en utmärkt brittisk porter från min resa dit i oktober förra året som räckte också in i två avsnitt av ”Messiah” som vi båda nu börjar närma oss slutet på.

Först en stund efter 01 var jag klar med allt och avslutade då med att läsa ett tjugotal sidor till i min nya Bibliotekstjänstbok och är nu framme på sidan 90. BTJ är på hugget och har faktiskt skickat mig ännu en som ska läsas de närmaste två veckorna.

Fick en tråkig nyhet i dag då min vän Andreas Cromnows katt dog. Så tråkigt för Andreas som haft kissen i 16 år och det blir väldigt tomt nu.

Efter en nattmacka och lite skrivande blev det sängen före 02.

 159 total views