Dagsarkiv: 30 maj 2023

Klubbmingel, myntmöte, däckbyte och annat

I morse gav sig Niklas iväg mot Barcelona med kompisar och Markus körde till jobbet medan jag körde Martin till Barkarby station för vidare färd hem till Göteborg. Därmed var ett dygns trevlig samvaro till ände och jag och Anneli var ensamma hemma igen.

Martin tog sig en andra runda runt huset för att spana lite mer i mina samlingar.

Själv tog jag chansen att åka till Motordepån för att äntligen byta till sommarhjul på bilen och det visade sig, inte oväntat att två av däcken inte var så bra längre. Köpte två nya och så var bilen klar för sommarens äventyr.

Niklas med kompisen Kalle, hans tjej Anna och Kalles pappa Lars.

När jag ändå var ute och snurrade stannade jag till på Clas Ohlsons och köpte en kontakt som vi behövde i badrumsskåpet och på Webhallen och köpte en kamera till datorn. Den visade sig superenkel att installera så nu kan jag åter använda Zoom på den fasta datorn också. Bra att få det fixat. Var också ute och vattnade vår potatis som växer på.

Våra potatisar.

Efter en snabb lunch hemma körde jag till Lidingö och Samlarbolaget för att träffa Arne och prata bort en stund men också fört att sälja mynt som jag och Carl-Anton rensat ut från våra samlingar. Som vanligt gick hela summan till AFU vilket är helt i sin ordning.

Bilen får nya hjul och däck.

Det är alltid ett nöje att träffa Arne som är en samlare precis som jag och med den rätta känslan när man springer på en samling. Nu visade han mig en stor vykortssamling som han köpt och som egentligen inte är värd något särskilt men som i sin bredd och sin omfattning var helt underbar. Vi satt och pratade lite drygt en timma om våra gemensamma intressen och samlande i största allmänhet innan han var tvungen att återgå till sitt och jag körde till Myrorna i Ropsten för att ta mig en titt om det fanns något roligt.

Hittade en bok till AFU och en Grus i dojjan-skiva till mig innan jag fortsatte till Lux där klubbstyrelsen arrangerat lite mingel för journalister och vikarier.

Vår klubbordförande Anders Forsström hälsade alla välkomna.

Stannade ett par timmar och hann prata med många arbetskamrater, inte minst sådana som jag inte hinner prata med så ofta annars. Under tiden kunde vi mumsa på lite ost och mindre tilltugg och i mitt fall dricka några cola och en alkoholfri öl eftersom jag hade bilen med.

Undertecknad, Ingmar och Caroline med Erik i bakgrunden.

Vi hann också diskutera naturfenomen, mirakel och en del ufo vilket var kul och flera hade sett ”UFO Sweden”-filmen som de gillat väldigt mycket.

Hemma blev det spaghetti eftersom Anneli redan ätit och så såg vi ett avsnitt ”The Crown” innan jag hamnade vid datorn och sedan med en bok i sängen vid 23.30. Då hade Anneli redan hunnit somna.

Loading