Årsmöte, styrelsemöte och julmat


Som så ofta när det gäller UFO-Sverige och AFU gör vi vårt bästa för att hålla kostnaderna nere. Som i dag då vi såg till att förlägga AFU:s årsmöte på AFU i Norrköping samtidigt som UFO.-Sverige höll styrelsemöte där och vi åt julbord tillsammans. Givetvis catering där alla betalade för sig.

Det blev en lyckad och lätt intensiv dag som inleddes med julbordet som var av riktigt bra kvalitet. Tobias hade styrt upp det och maten var väl tilltagen och väl värd att backa flera gånger. Vi höll till i Frisksportarnas lokal som vi delar med dem och kunde äta i lugn och ro innan några av oss, jag, Anders Liljegren, Håkan Blomqvist, Carl-Anton Mattsson, Tobias Lindgren, Johan Gustavsson och Thomas Michanek gick till huvudlokalen för att genomföra ett årsmöte för arkivet.

Viktiga frågor var som vanligt ekonomin och lokalfrågan där vi diskuterade våra planera på hitta en ny och större lokal i Norrköping. Inga beslut togs, vilket heller inte var meningen, utan sökandet fortsätter på flera fronter. Den gamla styrelsen omvaldes i form av undertecknad som ordförande, Håkan Blomqvist som vice och Anders Liljegren som kassör. Carl-Anton Mattsson fortsätter som suppleant.

Ni kan se oss på bilden här ovan. Att vi inte är fler beror på att stadgarna är gamla och inte låter sig göras om så lätt. Vi vill verkligen vara några till men har valt att bilda ett särskilt råd av personer vars åsikter vi uppskattar som vi kan diskutera med.

Efter en kort paus tog UFO-Sveriges möte vid och jag lämnade över ordförandeskapet till Anders Berglund. Detta möte gick inte lika fort och innehöll en lång rad punkter att diskutera så det blev paus med fika efter de första tio punkter. En av de viktigaste UFO-Sveriges 50-årsfirande som blir i Norrköping i dagarna tre, 17-19 april och så spikade vi datum för nästa hösts fältundersökarkurs, 16-18 oktober där fredagen är ankomstdag.

Först 17.45 var vi klara och då kom också Anneli och Janeth tillbaka från sin utflykt i Norrköpings kulturliv med besök på museum och konsthall.

Under mötet kunde vi bland annat konstatera att medlemsutvecklingen ser bra ut liksom det faktum att Rapport-Nytt ökar i upplaga och UFO-Aktuellt ligger stabilt på sin höga nivå.

Gunnar gladde oss alla med att visa upp sin nya modell av ett svenskt ufofall, nämligen Håknäsfallet från den 23 augusti 1991, ett av de mera spännande svenska fallen där Säkerhetspolisen kopplades in – och drabbades av akut minnesförlust några år senare. Ni kan se Gunnar och hans modell här ovan.

Sedan bar det hem via Nyköping och Parthenons lager där vi lämnade Carl-Anton efter att ha burit upp sex kassar böcker som nu ska säljas till Böckernas hus. När jag och Anneli kom hem köpte vi var sin pizza på vägen och åt den framför två avsnitt ”The Crown”.

Kom i säng tidigt, redan före midnatt.

Peo Wärring tar för sig med Anders Berglund och Kenth Cederborg i bakgrunden. Gunnar Karlsson och hans fru Janeth skymtar till vänster.

 757 total views,  1 views today