Amerikansk poddintervju

Intervjuaren Brent Raynes.

Klockan 20 i kväll drog Brent Raynes igång sin poddintervju med mig och sedan pratade vi i en timma och tjugo minuter. Temat var spökraketerna men också AFU och så en del kring svenska uforapporter och givetvis min och Annelis observation av de märkliga flygande plustecken som vi såg den 5 november 1995. En händelse som jag fortfarande inte kan se en bra förklaring på.

Det blev ett roligt samtal där också Brents kollegor Barbara Mango och Lynn Miller sköt in med frågor och dynamiken blev bra tack vare det tycker jag. Det hela kommer att sändas i början av februari, jag får återkomma till den saken.

Efteråt fick jag ett trevligt mejl från Barbara som skrev: ”

”I wanted to let you know how very much I enjoyed the interview with you. Your dedication, integrity, and the meticulous way you approach research really impressed me. Of course, it’s so nice to speak with such approachable, friendly people such as yourself. Additionally, I learned a great deal, as I was unfamiliar with this phenomena. I had a great time chatting with you. I looked up the afu.se website right after we spoke – I wish we had an archive of this magnitude near me! I It’s pretty incredible.”

Sådant värmer och jag tror att jag lyckades göra lite reklam för den mera sansade ufologi som vi i Skandinavien har om man jämför med en del andra länder.

På förmiddagen betade jag av en lista med fem punkter som jag ville få gjorda i dag medan Anneli satt mitt emot mig och jobbade hemifrån. Bland annat hjälpte jag vännen Thea med lite reklam kring en produkt hon har tagit fram och där en del av vinsten ska gå till AFU. För att göra detta så bra som möjligt kontaktade jag Tobias som nu ska lägga sista handen vid det A4-ark. som det hela kommer att resultera i.

När jag ändå hade Tobias på tråden så hjälpte jag honom med bilder och lite power point-foton som han behöver till sitt föredrag när det bli dags att hålla det. Det ingår i serien med UFO-Sverigeföredrag som vi kör nu under januari och februari.

Skickade också iväg ett antal bilder till Mustafa och Memis som drev La Barca. Jag lovade dem det efter vårt sista möte på La Barca men först nu har jag haft tid att fixa det. Fick ett trevligt mejl tillbaka som svar.

Har också varit i kontakt med Björn Örtenheims (1931–2013) son i USA om hans pappas efterlämnade papper och han lovade att skicka allt innan månaden är slut. Mycket spännande saker där tror vi.

När det blev en stund över skrev jag in ytterligare en bok i min ständigt växande bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo och flygande tefat på ett faktamässigt sätt. Så nu har jag 672 poster där.

Och så lyckades jag betala transporten från Florida, som jag tydligen misslyckades med i går då man skulle skriva årtalet med de två sista siffrorna och inte hela året i formuläret. Så snart firman har hämtat paketen är den på väg och ska anlända i slutet av januari om jag förstått saken rätt.

Ringde Safe Album i Lund och beställde lite fler frimärksfickor. Vi börjar känna varandra ganska väl nu jag och Krister som jobbar där och han berättade att han hört mig på radio när han satt i bilen för några veckor sedan. Krister sa också att frimärkssamlande fått en ny renässans i samband med coronaeländet och att folk beställde som aldrig förr.

Till lunch fixade jag och Anneli korv stroganoff och till kvällsmat panerad torsk med potatismos. Inte så dumt. Efter intervjun tittade vi på slutet av ”Idrottsgalan” där Duplantis sopade hem det mesta. Välförtjänt givetvis. Det blev lite annan idrott också då vi tittade på hur Sverige lyckades – med ett nödrop – vinna över hemmanationen i Egypten i handbolls-VM. Jag har ju spelat handboll på juniornivå i några år på 70-talet och gillar verkligen sporten. Få idrotter kan bjuda på den nerv som en handbollsmatch gör i slutskedet av en match.

Och visst är det härligt att det faktiskt är slut när det är slut. Inga löjliga tillägg eller förlängningar.

Sist på kvällen hjälpte jag Kenth på Rapportcentralen med att gå igenom en text som han skickat till mig för korr. Såg bra ut med bara några få justeringar. Det är roligt när man ser hur personer lär sig att skriva bättre och bättre!

Sent på kvällen fick jag svar från ännu en person som hade fotograferat det fina molnhålet över Lundområdet i fredags och hon var vänlig nog att skicka mig sina fina bilder. Och jag kommer att skicka henne en bok som tack. De här bilderna kommer jag att spara om det blir någon ny upplaga av naturfenomenboken i framtiden.

Fick också besked från förlaget att man planerar att publicera min nya bok om saker som faller från himlen i vår. Den saken får jag återkomma till.

Innan natten slog till fullständigt satte jag mig med Markus och tittade på slutet på ”Sagan om konungens återkomst”. Nu har vi en skiva kvar till i morgon.

I säng efter 01.

 121 total views,  1 views today