Bra tips gav lång dag

Utsikt från vardagsrummet.

Det var en lätt dimmig utsikt som mötte oss nu på förmiddagen men efterhand klarande det och dagen övergick i ett grått molntäcke med lite regn. Trist med andra ord.

Men min dag började precis tvärtom med ett mycket spännande samtal från en person jag har känt sedan många år. Hans tips kom att ta en hel del av min dag men jag kan inget berätta om det förrän i morgon klockan 08 när min artikel publiceras på DN.se.

Jag gjorde en rad intervjuer för att få artikeln klar och bad att få komma lite senare till jobbet för att jobba hemma fram till 15.30 så att jag skulle hinna skicka en kortare version till papperstidningen i god tid för att inte försena deras arbete.

Sedan blev det taxi till jobbet, en resa jag ägnade åt en del telefonsamtal. Mätt och nöjd efter att ha ätit den fantastiska lammgryta som Anneli lagat i helgen och som nu puttrade i repris på spisen.

Pratade en stund med Tobias Lindgren under dagen och jag ska försöka hinna lyssna på hans föredrag senare i veckan. Missade det tyvärr i helgen då jag var med familjen istället.

Det blev en märklig dag på jobbet eftersom det egentligen var lugnt nyhetsmässigt samtidigt som jag hade massor att göra. Intervjuade en virusexpert i Umeå för en artikel om den ”nya” brittiska varianten som nu kan se ut som om den kan vara något dödligare än den vanliga varianten.

Fick också möjlighet att skriva om den första filmen från Perseverance och dess landning på Mars yta. Plus en hel del annat.

När det var matdags fick jag äntligen möjlighet att gå till Lilla Asien igen, det var ett par månader sedan om jag minns rätt. Men nu har de öppnat igen sedan en vecka. Det var trevligt att träffa ägarna igen och deras mangokyckling var precis lika god som tidigare.

Sedan åt jag och Mia vår kvällsmat tillsammans i matsalen.

Mat med Mia.

För er som gillar böcker inom det okända så har Carl-Antons och Dans förlag Parthenon inlett årets bokrea. 2.900 antikvariska titlar som nu säljs till reapris. Varför inte titta in och handla?

Det har varit en hel del diskussion på jobbet om journalister som utsätts för olika påhopp och hat på nätet. Några av våra reportrar är värre utsatta än andra men vi som jobbar med nyheter är nog bland dem som oftast hamnar i skottgluggen, inte minst för att vi skriver så mycket.

Detta är ett problem som i slutändan kan drabba läsarna om journalister inte vågar skriva om vissa ämnen på grund av det de utsätts för.

Fick in en fantastisk uforapport i dag. Eller rättare sagt en underbar animation som personen som sett fenomenet gjort. När jag jobbat klart med rapporten hoppas jag kunna publicera den.

Efter 01 bar det hemåt. Där väntade ett nyinramlat mejl från Robert Powell i USA som berättade att han precis tagit emot min bok om AFU som jag skickade för ett par veckor sedan. Nu väntar jag på att hans böcker ska nå mig.

 122 total views,  1 views today