Snödrama, UFO-Aktuellt, ny bok och badminton

Snön håller på att smita. OBS! Senaste bilden längst ned.

Vaknade alldeles för tidigt eftersom Anneli glömt att stänga av sin klocka när hon gick upp men eftersom jag inte kunde somna om jobbade jag på en stund med UFO-Aktuellt. Och det fortsatte jag med då och då under dagen när tillfälle gavs.

Jag hade bestämt träff med Stefan 10.35 för att spela badminton och den här gången var det min tur att plocka upp honom. Men innan jag gjorde det tog jag bilen tvärs över stan till Söder för att hämta några kassar böcker som Andrea ville donera till AFU.

Andrea med böckerna.

Andrea och jag jobbade tillsammans på DN tidigare men nu är hon pensionär och det är inte första gången hon ger sitt stöd till arkivet. Nu hann jag inte stanna särskilt länge eftersom Stefan väntade men det visade sig att jag kom fram i alldeles för god tid och hade möjlighet att ringa till Mats som mådde lite bättre i dag. Men det hade varit en jobbig natt sa han.

Badmintonen blev som vanligt en konstig affär. Första set ska vi inte tala om men jag gör det ändå. Inte mycket funkade. Stryk med 3–15 säger allt. Märkligt nog repade jag mig och träffade lite fler bollar och så vips hade jag vunnit det med 15–7 och otroligt nog tog jag mig samman och vann också avgörande. Där stod det 12–12 och matchen kunde alltså ha gått hur som helst men jag hade lyckan med mig och vann med 15–12 då jag fick till de sista tre bollarna.

På vägen hem från Stefan, som jag körde hem igen, plockade jag upp en kebabrulle på Skälby Pizzeria och åt den framför teven. Utanför fönstret pågick samtidigt ett långsamt drama där ett tjockt och stort täcke med snö millimeter för millimeter rörde sig över kanten och ned mot marken.

Men utan att släppa taget! Ni kan se hur det såg ut sent på kvällen på bilden här ovan. Tala om naturfenomen.

Mitt bidrag.

När Anneli kom hem hade jag hunnit jobba lite mer med UFO-Aktuellt och hämta posten (samt se lite på fotbollen). I posten låg ett tjockt kuvert med en bok där jag har bidragit med ett kapitel. ”Ängelholmsboken 2022” heter den och ges ut av Ängelholmsbygdens lokalhistoriska förening.

Det rör sig om en nyskriven text där jag analyserar en del av de problem som finns med Gösta Carlssons historia, och det är några stycken… Roligt att den är ute och tack till Ove Torgny som var den som bad mig skriva.

Chipsavdelningen.

När Anneli kom hem åkte vi till Coop och storhandlade. Sex fulla kassar blev det. Men visst är det otroligt hur mycket chipssorter det finns! Kolla in bilden ovan. Vi nöjde oss med en påse.

Sedan svarade jag på en del epost och hjälpte tidningen Faktum med att läsa korr på intervjun med mig. Fick en pdf-fil att kika på och måste säga att det ser ut att bli riktigt fint. Ett uppslag blir det och tidningen, som distribueras i Göteborg, kommer den 20 december.

Fick också ett mejl inför rymddagen på Södertörns högskola där jag ska vara med. Ska bli kul! Jag sitter i en panel med tre andra som jag känner på olika sätt, Anna Davour från Forskning och framsteg och Susanna Lewenhaupt och Marcus Petterson från podcasten Har vi åkt till Mars än? Susanna och Marcus har intervjuat mig och det har Anna också.

Ringde till Kaj Hahne som fyller år i dag. Kaj var aktiv i UFO-Sverige under några år och höll i kursavsnittet om vittnespsykologi med mig på fältundersökarkurserna. Nu har han lite svårt att gå men lät pigg i övrigt.

Fick ett mejl från Melanie i USA som packar böcker för brinnande livet, böcker som ska till AFU. 120 lådor har hon fått ihop så här långt, ett antal hundra om ufo och resten om paranormala fenomen.

På tal om material till AFU så fick jag i dag ett litet kuvert med irländska uforapporter som släppts av myndigheterna där. En ufolog som jag har kontakt med på Irland skickade dem. Nu ska de skannas och läggas på AFU:s server.

I kväll blev det kvällsmat (röding) framför ”Downton Abbey” som vi har försummat en tid. Spanien hade i alla fall redan 5–0 mot stackars Costa Rica (det blev 7–0) så den matchen behövde vi inte följa längre. Och efter maten fick jag hjälp av Anneli att putsa kalufsen eftersom jag inte har hunnit gå till frisören på ett tag.

Men sedan satte jag mig och jobbade på med UFO-Aktuellt ett par timmar till och med mitt föredrag som jag ska hålla på stadsbiblioteket i Nyköping i morgon.

I säng 00.30. Då hade jag varit ute och plåtat den krypande faran som är på väg ned från vårt tak en gång till.

Vid midnatt såg det ut så här.

Loading