månadsarkiv: maj 2022

Grattis till Anders och föredragsjobb

Anders och AFU tackas i filmen om Ariel School-händelsen.

Jag började dagen med att ringa och väcka Anders Liljegren och gratta honom på födelsedagen. Visserligen är det inte längre så mycket att gratulera till, vare sig för honom eller oss andra som varit med ett tag i ufobranschen, men det är ändå värt att lyfta lite extra på hatten en sådan här dag.

Och när jag sedan tittade på dokumentären om Ariel School-händelsen i Zimbabwe via nätet så kunde jag notera att Anders Namn dök upp i slutet som om också filmmakarna ville tacka honom för hjälpen just denna dag.

Ariel School-händelsen 1994 är mycket intressant och dokumentären välgjord och med fokus, inte på svaren, utan på människorna och deras reaktioner. Se den gärna, det är den värd. Att AFU tackas beror på att jag för rätt många år sedan lyckades spåra en av de första ufologerna på plats, Gunter Hofer, i utkanten av London. Och Gunter överlämnade då alla originaldokument som han hade kvar efter sin och Cynthia Hinds utredning om händelsen vilket innehöll anteckningar och barnens teckningar.

Gunter Hofer på en bild ur filmen från 1994.

Det är dessa som filmarna nu tagit del av och använt i filmen. Ni kan se Gunter på en skärmdump ur filmen här ovan. Under dagen var jag i kontakt med Gunter som lovade att göra en ny koll om det går att få tag på de dokument som blev kvar i Zimbabwe när han lämnade landet för rätt länge sedan nu.

Så även om filmen alltså inte ger några svar ger den väldigt mycket förstahandsmaterial med tidiga intervjuer med barnen och många fina uppföljningar med dem när de är i vuxen ålder. Den ger också en inblick i hur professor John Mack kom att ifrågasättas av sin egen arbetsplats, Harvarduniversitetet, på grund av sitt engagemang i händelsen.

Jag har också varit i kontakt med en man som jag träffade i Houston och som hade några lådor paranormalt material som han ville donera till AFU. Egentligen var det så att han frågade hela panelen under vår frågestund om någon var intresserad och jag var den som först räckte upp handen.

En del av dagen har jag ägnat åt att skriva föredraget till Mariestad den 6 juni och nu har jag en ram men riktigt klar känner jag mig inte. Fortsätter i morgon förmiddag. Utställningen pågår hela sommaren och ni kan läsa mer om hur ni får biljetter till den här.

Stefan Svenssons bild som gör reklam för utställningen på Vadsbo museum.
Och här är det riktiga tefatet innan Stefan använde photoshop.

När Anneli kom hem hade jag hunnit ringa runt till Swedbank och Nordea bara för att konstatera att ingen av dem tog emot mynt och att sedlar enbart kunde sättas in via insättningsautomat. Jag fick ju med mig kontantkassan hem efter helgens expo och vill ju knappast ha en massa sedlar och mynt liggande hemma.

Så en stund efter det att Anneli dykt upp från jobbet (nu bättre i foten) tog vi bilen och åkte till Jakobsbergs centrum för att sätta in alla sedlarna. Det var lite krångligt eftersom banktjejen jag talade med sagt att jag kunde sätta in en viss summa men när vi väl kom fram så var den summan betydligt lägre.

Men genom att använda också Annelis konto så funkade det och sedan var det bara att åka hem och föra över hela summan till UFO-Sverige genom internetbanken.

Vi hade också med oss ett par påsar enkronor och tvåkronor som även de ingick i den totala summan som jag senare satte in. Pengar som ingen bank vill röra i med tång. Nu använde vi mynten till att betala en del av det vi handlade för i butiken och efteråt bad jag den växande kön bakom oss om ursäkt och bad dem rikta sin eventuella ilska mot bankerna istället. Men, alla bara log när jag sa det och ingen var ett dugg arg trots att jag nog höll på att mata apparaten i säkert åtta minuter.

Framåt eftermiddagen hjälpte jag Crazy Pictures med ljudfiler från deras två föredrag i helgen. Mejlade över dem då Albin frågade om det var okej. Och det var det.

Har fortsatt jobba med föredraget under kvällen men efter att jag och Anneli lagat mat tittade vi på sista delen av ”Jorden runt på 80 dagar” som var en trevlig variant på Jules Vernes roman. Och sist i den antyddes att det kunde bli en fortsättning i form av ”En världsomsegling under havet”. Vi får se.

Den brittiska orben på en fryst bildruta.

Hjälpte en brittisk kollega som filmat en ”orb” som seglade förbi hans automatiska kamera i ett av rummen i hans hus och förklarade att det var en dammpartikel på nära håll. Dessutom fick jag en film tagen under en spökjakt här i Sverige där en annan ”orb” kommer seglande förbi i nattkamerans gröna sken. Inte heller den ser ut att ha någon övernaturlig förklaring.

Fick också in en rapport från 1976 där en kvinna sett tre ljusklot efter att Pelle Persson pingat mig på Facebook där hon nämnt sin observation. Jag bad henne skriva direkt till mig och så här skrev hon: ”Det var en mörk höstkväll 1976, jag tittade ut från balkongen. Såg 3 runda lysen på himmelen som rörde sig sakta, sedan helt stilla och for iväg med blixtens hastighet i horisonten! Jag var helt fascinerad, men min 5-åriga son sa: kom o stäng dörren! Gjorde det. Har aldrig sett något liknande varken före eller efter detta.”

Som vanligt har det varit en del annat också och tråkigt nog har Annelis mamma en period när hon är orolig och ringer oss ofta just nu. Det är så synd om henne att minnet bara försvinner och att hon inte minns samtalet före. Jag lider verkligen med Raili som är en underbar person men som inte längre fungerar fullt ut.

Det har hänt en del annat också men nu blir det en god bok och tidigt i säng för en gång skull.

Loading