Möte med Sam J mm

I kväll har vi haft det andra grannmötet om  kommunens planer på att bygga en väg rakt igenom den lilla skog som vi har några meter från husen. Något vi självklart inte är så nöjda med. Kommunstyrelsen har redan tagit beslutet och trots en lång och faktaspäclad skrivelse från oss besvarade man egentligen aldrig våra frågor utan skrev bara att man ”ansåg” än det ena och än det andra.

Nu ska frågan upp till länsstyrelsen och det vi gjorde i kväll var att förbereda ännu ett överklagande.

Annars började dagen med att jag åkte till Bromma för att träffa sf-författaren och den tidigare förläggaren Sam J Lundwall som för inte så länge sedan gav ut det allra sista numret av Jules Verne Magasinet. Sam J och jag har haft mejlkontakt under många år och ibland också via telefon men i dag var det faktiskt första gången som vi träffades på riktigt.

Tyvärr är denne genomsympatiske man inte mycket för att spara saker för framtiden, han bränner dem hellre. Men en del har han faktiskt gett eller sålt till andra. Efter att ha fått ett mejl i helgen så åkte jag till honom för att hämta tio inbundna faksimilutgåvor av Frank Reade Library, ett science fiction- och äventyrsmagasin för unga pojkar som gavs ut kring förrförra sekelskiftet.  En fin gåva som jag tackade för. Hoppas att vi kan ses igenom lite längre fram och prata eftersom vi har en heldel gemensamt. Inte minst de två tidskrifter som ingen av oss säger sig kunna klara sig utan: New Scientist och Fortean Times!

Nästa anhalt var min tandhygienist på Götgatan och då tog jag chansen att sälja några överblivna serietidningar hos Serieslussen men också att köpa ett Tintin-album som jag inte hade tidigare, nämligen pop-up-utgåvan av ”Månen tur och retur”. Häftigt när den vackra rymdraketen far ut från boksidan med en spiral av gult ringlande bakom sig!

Medan regnet smattrade på bilen drog jag ut mot Sam-distribution för att hämta 50 exemplar av min senaste bok som jag köpt från förlaget. De flesta ska säljas vidare genom UFO-Sverige och ett gäng kommer att transporteras till kursen i Hållsta. I dag ringde förresten ett norskt filmteam som kommer att följa Ole Jonny Brænne under kursdagarna och bokade in sig så det blir två filmteam på plats under den helgen. De får väl filma varandra!

Med lådorna ilastade försökte jag också hinna till Semic för att lämna alla färdigpaketerade och signerade böcker som ska ut till dem som bidragit med bilder i boken men köerna var så snigliga att jag inte hann utan åkte hem istället. Anneli hade gjort klart maten och vi åt den kallrökta laxen tillsammans med Niklas medan Markus höll till ute på golfbanan och kom senare.

Nu har jag suttit och svurit över power point-helvetet och filmer som inte visas på rätt sätt. Men eftersom jag ska upp 06 i morgon för att köra Anneli till flyget mot Halmstad så tänker jag ge tusan i det nu.

Gåvan från Sam J innehöll en hel del häftiga teckningar som den här av en ångdriven robot.

readadventures

Serieslussen på Bellmansgatan 26 är inte billig men bra.

serieslussen1

Grannarna samlade till vägsamtal. Markus plåtade.

vagmote201009

Loading