Böcker i massor

Räknar kanske inte med några stora applåder från Anneli när hon kommer hem från kursen i Halmstad i morgon och finner att jag har belägrat ett hörn av källaren med 350 kilo böcker. Igen. Men lugn bara, de ska alla iväg till ett nytt hem vad det lider.

Böckerna kom från Semic som hade stor utrensning av sitt så kallade handlager och eftersom jag ändå hade vägen dit för att skriva på ett Månpocketkontrakt så fyllde jag, Andreas och en kille på Jultidningsförlaget min stackars Toyota till taket med böcker. Sådant gillar jag. Att böcker kastas är inget som jag vill bidra till.

Anneli är alltså i Halmstad efter att jag kört henne till Arlanda 06.30 i morse. Kurs i dagarna två. Så jag och pojkarna har fått klara oss själva. Har tvättat en maskin och lagat mat åt dem och så var jag och Markus iväg till tippen med en massa skräp. Diskar gör vi dessutom fortfarande för hand trots att vår nya diskmaskin anlände i förmiddags. När de två männen som släpade ut vår gamla skulle sätta in den nya upptäckte de att ett hål var för litet. Slangen kunde helt enkelt inte passera igenom där.

Så nu i kväll var jag över till Gunnar och lånade hans elektriska såg och fixade till det. Gunnar fick en bok om öl som tack och jag ska ringa till El-Giganten i morgon och beställa ny inmontering.

Såg att en man utanför Bollnäs sett ett himlafenomen, antagligen en bolid, kring midnatt i tisdags. Mycket sådant nu tydligen. Min SMHI-kamrat Weine hade uttalat sig men inte riktigt lyckats identifiera vad som flugit fram. Låter absolut som en ljusstark meteor.

När jag var på Semic fick jag också min författarekollega Gunnar Walls nya epos om Palmemordet: ”Mordgåtan Olof Palme”. Gunnar är noggrann och mycket insatt i mordet på vår förre statsminister så det ska bli intressant att läsa den. Men det lär nog dröja fram i vinter med tanke på hur mycket annat som väntar på att göras.

Det blev en lång dag med mycket att göra, som så ofta. Har suttit med mitt stora föredrag om misstolkningsfenomen också. Tog ett antal timmar men nu är det nästan klart. Misstolkningarna är så himla viktiga att lära ut till nybörjarna inom föreningen. Vet man inte vad folk kan se fel på så vet man ju heller inte vilka fall som är verkligt intressanta. Tyvärr är kunskapsnivån bland många, inte minst på nätet, avgrundsdjup när det gäller just detta vilket gör att de ropar ”vargen kommer” över minsta ufoballong. Alla borde gå vår kurs!

Loading