Grattis Linda!

Eftersom UFO-Sveriges småländska pärla Linda fyller jämnt i dag så var det bara att ringa och gratta. Nu visade det sig att hon börjat dagen med att krocka med en älg, något som hon kände på sig skulle hända redan innan hon satte sig i bilen!, men som tur var så blev det bara plåtskador och hon kunde fortsätta till jobbet. För älgkalven gick det sämre berättade hon. Så det blev till att gratta Linda i dubbel bemärkelse.

Annars har jag suttit med kursarbete under förmiddagen även om det blev en snabbstart då Niklas kom in och väckte mig eftersom han glömt ställa klockan. Han satt ju uppe i natt och tittade på valvakan och så blev det som det blev. Vi for i alla fall iväg i ilfart till Jakobsberg och han kom inte så många minuter försent.

Pratade också en lång stund med Boris Jungkvist som jag inte lyckats få tag på under hela sommaren. Var rätt orolig att han hamnat på sjukhus men till slut fick jag veta, genom hans dotter, att Boris bytt telefonnummer. Det var trevligt att prata med den gamle ufologen i alla fall. Förr var vi som hund och katt och hans UFO Luftrumsbevakning och vårt UFO-Sverige drog inte jämnt på något vis.

Sedan rätt många år är vi goda vänner och jag hjälper Boris med att skaffa böcker från bland annat USA. Men han har fått samma problem med sina ögon som mamma och har allt svårare att läsa vilket är tråkigt. Ännu så länge funkar det med hjälp av starkt förstoringsglas i alla fall.

Den här bloggen är faktiskt en dag försenad eftersom jag inte kunde logga in när jag skulle skriva den i natt. Stört omöjligt att datorn ville kommunicera med ufo.se. Så det får bli nu istället. Faktiskt inte så ofta jag har behövt göra sådana här sena bloggar, det brukar funka friktionsfritt annars. Kanske beror det på att ufo.se är på väg att flytta in på en egen server.

På jobbet blev det en lugn kväll och en hektisk. Ofta är det ju så en vanlig arbetskväll att världen puttrar på och jag skriver lite artiklar. Bland annat blev det en om USA:s svarta budget som inte går av för hackor. Läs den gärna. Här finns mycket spännande att fundera över. Men vid 18.30 funderade jag allvarligt på att gå ned till matsalen för en bit tillsammans med Staffan då Andreas fick se att en stor demonstration mot SD pågick på Sergels torg. Efter ett snabbt beslut drog jag iväg i taxi utrustad med reportageblocket.

Det var verkligen knökat på plattan och även runt den i trappor och längs trottoarerna ovanför. Skälet till att alla var där var ett Facebookupprop av en 17-årig tjej tidigare samma dag. Snacka om nätets kraft. Jag gick runt och intervjuade folk innan det blev taxi tillbaka till tangentbordet. Vid 19.45 var jag i alla fall på väg till Lilla Asien för en biff med lök, nu utan Staffan som gett upp och gått själv till matsalen.

Precis innan vi skulle gå hem fick Andreas ett tips om att Sverigedemokraternas hemsida hackats och att deras medlemslista och en massa namn på intresserade hade lagts ut offentligt. Först tvekade vi hur vi skulle göra men sedan skrev vi. Jag ringde kontakter inom IT-säkerhet plus ett av namnen på listan för att höra hans reaktion på det som hänt medan Andreas tog kontakt med SD. Det blev en ilsnabb och bra artikel.

Eftersom vi blev sittande till en bra stund efter 01 så var jag lite orolig när jag ringde till Kjelle för att få åka taxi hem, men det visade sig att han fanns i närheten och jag kom hem strax före 02.

Loading