Hos Lotta

lottochclas101005

Klockan 14.00 var det dags att infinna sig hos Lotta Bromé igen, den här gången för att diskutera min nya bok ”Vålnader, utomjordingar och mystiska fenomen” (eller ”Bilder av det okända” som jag helst vill kalla den). Men innan dess hade jag suttit och arbetat med nästa nummer av UFO-Aktuellt här vid datorn.

I dag har jag jobbat igenom en text om en observation från 1946 (även om årtalet är lite osäkert) som kan ha att göra med en störtande spökraket. Spännande! Har också varit i kontakt med UFO-Sveriges flygexpert Håkan Fenander som har hjälpt mig att räta ut några frågetecken när det gäller just den observationen.

Men klockan 13 bar det av i taxi till Radiohuset och en stunds samtal med Lotta. Under intervjun i radiostudion så var också dokumentärfilmteamet på plats genom Erik Lindeberg (se nedan) som spelade in det hela. Så för första gången var jag tvungen att kamma mig för att vara med i radio 🙂

I taxin på väg tillbaka pratade jag med Tage Bång i Skaraborgs UFO-förening som lovade hjälpa mig med att ringa ett samtal till en observatör jag fått tips om. Det finns alltid någon att ringa och jag är evigt tacksam för att min arbetsgivare har skrivit ett avtal med teleoperatören som gör att vi får ringa gratis privat hur mycket vi vill.

Klockan 17 var det dags att ringa till en forskare i Maryland som jag bokat tid med. Forskaren ifråga arbetar med en undersökning av Racetrack Playa i Death Valley där stenar rör sig av egen kraft och lämnar långa spår efter sig i marken. Ja, det ser i alla fall ut som om de rör sig av sig själva. Nu är det givetvis inte så utan stenarna måste ju påverkas av något för att flytta på sig, men i dagsläget vet ingen säkert hur detta går till och ingen har heller sett stenarna röra sig.

Jag pratade med forskarna i 45 minuter innan vi skildes åt och då hade jag löften om bilder och bakgrundsmaterial via mejl.

Tacosmiddag är alltid populärt och jag och Anneli tillbringade en god stund i käket hackande och fixande. Att hon hade valt att byta ut kryddningen på köttfärsen var kanske inte så populärt men nu är vi nog alla på det klara med att den gamla var bättre. I vilket fall blev vi proppmätta.

Kvällen i övrigt har jag jobbat med UFO-Aktuellt, skrivit ledare och skrivit ett antal brev till folk, bland annat till William Corliss igen. Niklas har läst inför ett fysikprov och Markus engelskaläxa. Anneli passade på att simma innan hon kom hem i eftermiddags, det är hennes veckomotion.

Erik Lindeberg håller på och förbereder sig inför att filma intervjun som Lotta gjorde med mig på Sveriges Radio.

erik_lindebergp4

Loading