Första snön

dadsnow10

Då var väl vintern här då. Niklas blev närmast chockad när han tittade ut vid niosnåret och bad mig ligga i beredskap om SL skulle haverera. Men allt gick bra och han kom iväg till skolan medan jag satte mig framför datorn en stund. Ett av mejlen kom från Kaj som gjorde klart att vi inte kan åka i Simons bil i morgon eftersom hans sambo är så fruktansvärt allergisk att den som sätter sig i det fordonet inte får ha sett en katt på vykort ens. Och det har Kaj.

Så det var bara för mig att baxa in vinterdäcken och köra till badmintonen för vidare transport till Däckdepån efteråt.

Badmintonen blev en intressant tillställning eftersom det var skolungdomar på vare bana. Men eftersom ett gäng innebandyspelare avbokat så fick vi ett nät uppsatt inne på den banan med sargen kvar runt om. En sarg som Stefan skulle komma att stifta närmare bekantskap med under matchen! På en långboll från mig rusade han till bakre linjen och lyckades rädda den men inte bättre än att han fortsatte in mot sargen, snubblade över den och försvann på andra sidan med fötterna rakt upp i vädret.

Fyra tjejer på banan intill trodde inte sina ögon och knappt jag heller som missade Stefans boll och förlorade poängen! Till slut repade jag mig i alla fall och vann matchen med 2–1. Gott så.

Kön till däckbytet var ungefär en timma men nu sitter vinterhjulen på plats. Sundsvall nästa!

Passade på att fixa lite ärenden i Jakobsberg också när jag ändå var ute och rullade och då hade snön hunnit smälta bort. Plockade upp Anneli som slutade jobbet för veckan och sedan åkte vi hem tillsammans. Har också gått igenom en bokhylla med böcker om historia av alla dess slag, ordnat och plockat bort en del som jag tänker sälja.

Grabbarna kom hem i hyfsad tid också de. Niklas kraschade i läsfåtöljen en stund och Anneli i soffan med Markus spelade bort en stund på datorn. Men när alla var pigga igen lagade jag och Anneli fläsk med löksås som fick bli kvällsmat. Efter en ganska intensiv vecka blev det ”Vägen” med Viggo M i soffan för mig och Anneli. Helt okej men inget Oscarsämne.

För en stund sedan kom Markus inrusande och hojtade om att månen var hur stark som helst. Det stämde. Om några timmar är den full och lär inte lysa mindre då.

Loading