Fem ton och 9.000

I dag har jag plockat ihop den flyttlåda som jag köpte på Bauhaus i går och fyllt den med böcker. 90 stycken fick det plats visade det sig. Den fyllda lådan vägde 39 kilo och böckerna i den mätte 186 centimeter ställde efter varandra.

Varför nu denna sifferexercis? Jo, eftersom jag och Håkan E åker till London om ett par veckor för att hämta hem en samling med böcker och lite annat ufologiskt till AFU i Norrköping så måste vi veta hur mycket vi egentligen kommer att tvingas flytta. Transporten från London kommer att gå via ett transportföretag och eftersom det kostar pengar är det bra att veta hur mycket.

I vilket fall så kommer jag och Håkan att tvingas bära 110 flyttlådor med sammanlagt drygt 4.000 kilo böcker och tidskrifter från övervåningen till bottenplanet två våningar längre ned. Tillsammans med de övriga samlingar som vi ska plocka upp kommer vi att hantera drygt fem ton material med ufoanknytning. Ungefär 9.000 böcker kommer sedan att få ett nytt hem på AFU. Not bad at all!

Startade dagen med att spela badminton med Stefan. Var i uselt slag och kände mig helt tömd på energi. Första set förlorade jag utan att ha en chans. Orken fanns helt enkelt inte där. Andra vann jag faktiskt eftersom jag inte ville att matchen skulle ta slut för tidigt. Ren vilja och inget skönspel. Men att jag skulle förlora tredje var ingen överraskning.

Hann äta lite färdigmat innan bussen gick. Pratade med mamma som har riktigt ont  i ryggen i dag. Jag blir så ledsen av att höra att hon aldrig blir bra. Så fort det blir en förbättring kommer det ett nytt bakslag.

Hittade en gammal artikel från Länstidningen i Östersund när jag surfade runt i dag. Den skrev för nästan exakt ett år sedan men är intressant eftersom en man där säger sig ha legat bakom en cirkelformation mellan Hammarstrand och Ragunda på 90-talet. Jag mejlade journalisten för att se om det skulle gå att få kontakt med mannen eftersom jag är intresserad av varför folk gör dessa cirklar.

På jobbet drack vi julmust och åt lussebullar, allt inhandlat av Jenny. En försmak av julen. I kantinen serverades ärtsoppa men någon hade tydligen glömt att beställa fläsket så det blev en tunn soppa av det hela. Typiskt Två Drakar.

Skrev en artikel om rymdsonden ”Deep Impact” som i dag tog några riktigt bra bilder av kometen ”Hartley 2”. Titta här!

Stenkastning mot Irans ambassad, vulkanutbrott och kungaboken var några andra ingredienser i dagens nyhetsflöde som jag fick anledning att skriva om.

Loading