Handlardag

Tog mig upp strax efter att Anneli gått till jobbet för att hinna uträtta en del praktiska ärenden. Som att åka till Coop Forum och storhandla. Nu tog det lite extra tid eftersom det blev något fel på expressläsaren så istället för att segla förbi köerna i snabb karriär blev det till att plocka upp samtliga varot på bandet och skanna dem en gång till. Den stackars mamman med lilla barnet bakom mig såg inte allt för lycklig ut eftersom hon redan staplat upp sina varor på bandet och inte kunde byta kö.

Etappmål två blev Ikea där jag köpte lådor som Contact Internationals uforapporter ska placeras i. De gamla lådorna räcker inte längre till sedan Leif, som skött skanningen, lagt syrafritt papper som omslag runt varje fall. Ikea i Barkarby har gjort om så att det inte längre går att hitta längs gamla invanda vägar. Men man vänjer sig väl snart igen.

Nästa stopp blev Bauhaus för att köpa en flyttkartong. Japp, en enda. Den ska jag nu plocka full med böcker och väga för att sedan mäta längden på böckerna ställda på rad och på så vis kunna räkna fram hur mycket de dryga 200 meterna av böcker som vi ska hämta i London kommer att väga. Men den delen av det hela får jag ta tag i i morgon.

Fjärde stoppet, och det sista, blev Nordea för att ordna lite bankärenden. Sedan hem för att plocka upp varorna och laga mat till pojkarna som faktiskt var upp när jag klev in vid 11.30-tiden. Inte illa.

Medan jag stod i köket ringde en gammal Sökaren-prenumerant som ville köpa äldre nummer av tidningen. Vi pratade en bra stund och han var både trevlig och förstående. Med förstående menar jag att han fattade att vi inte hade så många äldre exemplar eftersom Sven Magnussons lager visade sig rätt tunt. Vi var också rörande eniga om att alla som är intresserade av esoteriska och gåtfulla saker i tillvaron borde se till att skriva in AFU i sitt testamente, något som han berättade att han själv skulle göra.

Fick mejl från Michael Eriksson som fått nya numret av UFO-Aktuellt i dag (jag med!) och nu hade uppmärksammat en artikel av vår kryptozoologiexpert Richard Svensson på sin blogg. Det tackar vi för. Michael själv har dokumenterat mycket intressant kring Storsjöodjuret och ger ut tidningen Retrofuture som mest handlar om musik men också om dessa svårfångade sjöodjur.

Har pratat med Steve i Skellefteå om ett projekt som vi båda är inblandade i och om att ses i Ängelholm den 22 januari för att dra upp planerna kring det. Det var han med på. Har också börjat svara på en lång epostintervju från en fransk ufolog som skriver för sajten UFOFU. Det lär ta säkert en timma att svara på allt. Om det räcker.

På jobbet blev det en ganska lugn kväll. Gick på La Barca och tog en pizza med Andreas och hann prata lite med både Bengt och Jenny på jobbet. Bengt hade hittat en Zappaskiva som han skulle ta med till mig i morgon. Kul!

Loading