Contactpackning

contactladorna1011

Med Annelis hjälp har jag monterat ihop sex Ikealådor, ni kan se dem till vänster här ovan, för att sedan kunna lasta om Contact Internationals rapportarkiv i dem från de gamla lådorna som vi fick med oss från Oxford i maj. Orsaken till omdisponeringen är att Leif, som skannat materialet placerade varje fallundersökning mellan ett vikt syrafritt A3-arkiv för att skydda samlingen bättre. Men det innebar givetvis också att den växte ordentligt i omfång.

Nu håller jag på att sortera upp hela materialet samt att vända alla papper som hamnat uppochner rätt (många!) innan jag slutligen ska stoppa allt i de nya lådorna.

Grabbarna kom hem sent i natt båda två och missade den gemensamma pannkakslunchen som Anneli fixade till.  När de väl kom upp var jag på väg till jobbet i bil tillsammans med Anneli som skulle in för att träffa en kamrat. På vägen ringde Bertil för att diskutera ett fall här i Stockholmstrakten och jag ringde Tobias på rapportcentralen för att se till så att Bertil fick hjälp med en länk som han behövde.

Jobbkvällen kom att handla om en del udda nyheter men också om det stora samtalsämnet efter Kungens famösa presskonferens, USA:s eventuella spioneri på svenskar. På ambassadens pressavdelning valde man att inte svara när jag ringde och ringde heller inte tillbaka utan skickade sent på kvällen ut ett pressmeddelande. Samma meddelande som den amerikanska ambassaden i Oslo skickat ut tidigare i dag.

Jag gjorde en sökning genom Google och Yahoo och ögnade igenom ett par hundra länkar i jakt på ett dokument som kunde beskriva den omdiskuterade enhetens bildande. Och till slut hittade jag ett från i maj 2000 som jag kunde skriva en artikel om. Det blev en bra bakgrund och en bra nyhet.

Gick på Lilla Asien och åt med Andreas vilket var trevligt.

Loading