Vinterstädning

tradgrden101107_01

Eftersom vintern nu kryper allt närmare så var det så slutligen dags att bära in utemöblerna från verandan till garaget. Och att rensa lite i garaget för att få plats med utemöblerna. Nå, nu var det väl ingen kris men det samlas alltid en del saker som inte bör stå där innanför garagedörrarna. Anneli krattade löv tillsammans med Niklas och Markus tömde vattentunnan och hjälpte mig att bära.

Sedan blev det en snabbtur till soptippen där Niklas och jag sorterade skräpet för glatta livet för att jag skulle hinna hem och få i mig lite lunch innan det var dags att dra till jobbet. Till slut körde Anneli mig till Vällingby så att jag skulle hinna.

Egentligen hade jag tänkt att jobba vidare med Contact International-arkivet innan jag gick till jobbet men verkligheten har ju inte sällan annat i beredskap.

När jag vandrade genom Rålambsparken fick jag en nyhetsflash på telefonen om att en kraftverksdamm hade brustit i trakten av Osby. Så det var bara att sätta sig och ringa när jag kom upp till DN.se. Fick snabbt tag på en person vars gård drabbats av vattenmassorna och sedan också chefen för kraftbolaget som just då stod vid en raserad bro som rasat av vattenmassorna.

Efter ett besök på La Barca (pizza) skrev jag om pirater som skjutit ihjäl en seglare och tagit hans familj som gisslan, yxrån i Västerås och lite annat.

Markus tömmer vattentunnan inför vintern.

tradgrden101107_02

Loading