Brittisk månfärd

mooreleslie_02

Fick en liten tunn bok med titeln ”How Britain won the space race” (1972) på 50 sidor på posten i dag. Vilket britterna alltså inte gjorde och aldrig var i närheten av. Och boken är givetvis en drift med tanken att Storbritannien skulle ha blivit först i rymden. Skälet till att jag köpte den var det till synes osannolika par som skrivit den: Desmond Leslie och Patrick Moore (ni kan se dem på en tecknad bild som finns i boken här ovan). Den ene en av författarna bakom ”Flying Saucers have landed”, esoteriskt intresserad och öppen för allehanda märkligheter. Den andre känd brittisk astronom som av många setts som en stark kritiker av allt som har med just flygande tefat och esoterik att göra.

Men de två kom tidigt att gilla varandra och när Leslie spelade in en film med tefatstema så fick Moore en av rollerna. I boken får vi följa de kända forskarna professor Silenus Schrimpwisl, Sir Humphrey Othur Marlemorency Chenonceaux de Chivvy Elderdendry ffRyde-Fischer samt professor Gottfried von Doppelgangers öden och äventyr där Schrimpwisl faktiskt visar sig bli den första jordmänniska som når fram till Alpha Centauri. Givetvis nådde man även månen först. Tänk vad lite man visste!

Annars har det varit en dyster badmintondag med förlust i tre raka och där bollen visade sig allt annat än rund. Vilket den ju inte är.

Har också suttit ett antal timmar och skrivit på min spökraketartikel. Tycker ni att det går långsamt? Det beror på att jag måste läsa en hel massa dokument också innan jag kan plita ner några rader. Det tar tid. Har också fortsatt lite på nya boken som avkoppling och suttit en stund i källaren och fortsatt sortera Contact International-arkivet.

Fick brev från Danmarks äldste ufolog, Adamskianhängaren H C Petersen. Tyvärr är han mycket sjuk och döende i cancer men har fått bra smärtstillande som håller honom relativt fri från det onda. Men åt cancern finns inget att göra, skriver han.

Mamma har ju också ont och ligger nu på Mariestads lasarett sedan i går. Där får hon bättre smärtlindring än hemma och lär väl stanna tills det onda i ryggen går över för den här gången. Hon vill givetvis hem men just nu går det bara inte.

I kväll har jag också fortsatt debatten med ett antal amerikanska ufologer om den ”missil” som filmades över Los Angeles-området härom dagen. En del tror att det är en missil, andra att det är ett hemligt flygplan och ytterligare några att det är ett trafikflygplan. Något säkert svar har inte kommit ännu.

Sista timmen fram till midnatt hann jag ta en macka med mjölk och läsa i ”Wonders in the sky”.

Desmond Leslie och Patrick Moore gav sig själva en del minst sagt tveksamma titlar i presentationen av sig själv i boken.

mooreleslie_01

Loading