Anders hoppar in

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T8t74rx7_Mc[/youtube]

Hittade dagens ufogrej bland mejlen sent i kväll. En ”okänd missil” hade filmats av ett teveteam från CBS News över Stilla havet utanför Los Angeles. Ni kan se filmen även här. Flera före detta höjdare inom den amerikanska militären uttalade sig och spekulationerna har gått varma. På filmen ses hur ett flygande föremål stiger upp mot himlen lämnande en lång och bred kondensstrimma bakom sig. Och visst kan det se ut som en missil. Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon förnekar att det var deras men säger samtidigt att, vad det nu var, inte utgjorde något hot mot USA. Men ingen verkar fatta att det bara rör sig om ett kommersiellt flygplan som lämnar en kondensstrimma efter sig.

En som förstod var rymdexperten James Oberg som snabbt skrev en analys. Och även för UFO-Sverige är svaret inte svårt att se. Då är det svårare att förstå hur till och med högt uppsatta militärer kan gå bort sig så totalt när det gäller vardagliga fenomen på himlen.

När mörkret har lagt sig utanför huset lyser snön så där härligt vit som den ska göra när vi närmare oss jul. Bara att hoppas att den får ligga kvar tills dess eller åtminstone få komma tillbaka och göra ett gästframträdande. Dagen har bjudit på både snöskottning och borstandet av bilar vid ett par tillfällen. Inte minst när jag och Niklas åkte och veckohandlade på Coop Forum, något som gick i ett huj eftersom de flesta andra kunder satt och kurade hemma medan snön yrde om öronen.

Dagen i övrigt startade med att jag åkte in till Söder för att gå på den årliga kontrollen hos tandläkare Linnarsson vilket gick snabbt. När jag ringde på nere i entrén slocknade plötsligt ljuset och strömmen gick och jag kom inte in. Den som skulle ha öppnat åt mig några trappor upp tryckte förgäves på öppnaknappen. Till slut kom en man från en annan firma ner och släppte in ett par andra personer och jag kunde slinka upp i det mörklagda trapphuset.

Men snart var strömmen tillbaka och jag kunde ta min medhavda UFO-Aktuellt och gå in till Linnarsson som alltid får ett exemplar. Det andra jag hade med mig ställde jag bland väntrumstidningarna. Det tog bara två minuter så kom en patient, kikade igenom tidskriftsutbudet och plockade till sig UFO-Aktuellt. Det kändes bra.

På vägen hem blev det grillad special i Vällingby innan jag for hem och satte mig och skrev på min spökraketartikel några timmar. Men jag har också fortsatt sortera Contact International-materialet nere i källaren. Måste göra klart det innan vi far till England om lite mer än en vecka. På tal om England så ringde Håkan E och berättade att han inte kunde åka med med, vilket givetvis är riktigt trist. Vi har ju gjort ett antal resor tillsammans. Men hans pappa ska in för en operation som läkaren vill att Håkan ska finnas till hands efter och den är precis då vi ska åka.

Det blev till att ringa reserven Anders Persson, som sedan tidigare var förvarnad, och som tur var så håller Anders precis på att byta jobb och har tid att ta ut innan december börjar. Så han fixade det på stört och jag ringde DFDS och bokade in honom istället. Anders har också varit med några vändor så det blir lika bra om Håkan. Men det hade varit kul om vi hade kunnat åka alla tre.

Började faktiskt skriva på min nya bok i dag också. Tyckte att det var lika att starta någon gång. Satte mig med den bärbara i tevesoffan och knattrade i fyrtio minuter så det blev en del gjort.

Är rätt trött i kväll eftersom jag lyckades vakna jättetidigt i morse och sedan inte somnade om. Men det är ju inte så lätt att komma i säng som ni vet. Knappade in mig på mejlen och hittade bland annat ett från en William på en skola på Lidingö som hade några frågor som han ville ha svar på för ett skolprojekt. Inte ovanligt. Har ett antal sådana i veckan när säsongen är i gång.

Och så blev jag vän med Per-Uno Fransson på Facebook.

Loading