Jordens undergång

Hade tänkt att ägna några morgontimmar åt att jobba med UFO-Aktuellt men istället fastnade jag i mejlkorgen. Har försökt hjälpa ännu en ung kille som oroar sig över att jorden ska gå under inom ett par år. Särskilt rädd är han för att en komet ska träffas oss. Men efter tjugo mejl så fick jag till sist det här svaret som gjorde mig både glad och illa berörd: ”Tack Clas jag uppskattar verkligen att du svarar på dom här mailen med frågor som har oroat mej för det har nämligen påverkat både skolgång och fritid eftersom att jag inte har kunnat fokusera på något annat än att oroa mej över dessa frågor.”

Här har vi alltså en ung kille som är så orolig av allt skräp som skrivs på nätet att det påverkar honom både som person och i skolan. Och han är säkert långt ifrån ensam är jag rädd.

Efter nio åkte jag till Spånga för att spela badminton med Stefan. Fick däng i första set med 15–13 efter hyfsat spel och lyckades vinna de två övriga så att det bli vinst i matchen. Faktum var att vi spelade ganska bra (med våra mått mätt) i dag och var nöjda efteråt. Lämnade ett kuvert med de sidor av UFO-Aktuellt som jag hunnit klart med till Stefan för korrläsning och hoppas hinna göra klart resten i kväll.

Innan jag åkte hem, för att äta inköpt kebabrulle, slank jag in på Erikshjälpen och kikade på vad som kommit in när det gäller andrahandsböcker. Köpte två böcker till AFU och några serietidningar till mig själv. En kille som verkade vara ansvarig för serieavdelningen kom fram och pratade och berättade att de sålt en Kalle Anka på auktion för 2.000 kronor men missat en värdefull Fantomen som de råkat sälja själva för en tjuga. Den visade sig vara värd 1.200 kronor…

Eftermiddagen jobbade jag med UFO-Aktuellt men fick också sitta i telefon en del. Pratade länge med änkan till meteorlogen Karl-Einar Karlsson om diverse väderfenomen. Mycket bra kontakt och en trevlig pratstund. I mejllådan damp det ned ett mejl från journalisten på TT Spektra som intervjuade mig i tisdags. Nu var hon vänlig nog att skicka över artikeln för genomläsning. Och den var helt okej. Jag petade in några småsaker som hon lovade lägga till. Så nu får vi se hur det blir med den saken. Senast TT Spektra intervjuade mig tidigare i höst rättade jag en del felaktigheter, bland annat stavningen till mitt namn, men trots samma löfte från den journalisten om att fixa ändringarna så åkte artikeln in lika felstavad och bristfällig i tidningarna när det väl blev dags för publicering.

Anneli och jag drog till Coop Forum och körde storhandling i kväll eftersom jag ska jobba hela helgen och Anneli åker till Malmö med Ylva i morgon. Det var rätt bistert ute när vi gav oss iväg för att på vägen kasta en massa plast och glas i insamlingen. När vi kommit hem blev det mat och jag drack en av de brittiska ölen, en Golden Sheep Pale Ale från Black Sheep som smakade riktigt bra.

Efter kvällsmaten har jag suttit med UFO-Aktuellt. Nu är allt klart för min del och i morgon förmiddag åker jag till Stefan med resten av korrekturet. Pratade också med mamma som var ledsen och orolig eftersom personalen på Mariestads sjukhus sagt till henne att hon ska flyttas till Hassle istället för upp en trappa till Kolarbacken som de lovade under gårdagens vårdplanering i går. Man blir så jäkla sur när de gör sådana här saker. Inte minst för att samma grej hände förra gången. Det krävs inte mycket för att göra mamma orolig just nu och det vet de som planerar detta. Nu får jag ringa och skälla på dem i morgon. Åtta blankt öppnar de.

Loading