Tidningsjobb

Ser ut att bli en hyfsad vinterdag med en hel del blott på himlen vilket lättar upp en del. När jag startade dagen med att ringa till Mariestads kommun för att klaga på att de gett mamma falska förhoppningar och brutit överenskommelsen från vårdplaneringen var det fortfarande rätt så mörkt. Nu visade det sig att det var fullt på Kolarbacken, dit mamma ville, och att de helt sonika placerat henne i Hassle istället. Dit ska hon på måndag. Men kommunikationen mellan sjukhuset och mamma var allt annat än bra vilket gjorde henne oroad i onödan.

Efter några samtal fick jag i alla fall löfte om att mamma skulle få komma till Kolarbacken så snart som en plats blev ledig och det tyckte mamma var okej när jag pratade med henne lite senare.

Har jobbat med UFO-Aktuellt resten av förmiddagen. Förstasidan, indexet och en del småkorrigeringar är nu klara. Så snart Stefan dyker upp med sitt korr så får han de sidor som är kvar. Håkan håller på med det stora annonsuppslaget och det mesta verkar vara under kontroll. Pratade också med försvaret om ett fall i Linköping som nu fick sin lösning.

På vägen till tunnelbanan smet jag in på Forex för att få en hundradollarssedel växlad. Men se det gick inte! Istället var jag tvungen att köpa ett par tjugor som jag behövde. Konstig politik från en växlingsfirma att inte växla pengar kan man tycka.

På jobbet fick jag bland annat nöjet att direktreferera Idol 2010 vilket fick mig att minnas när jag satt på plats i Globen och direktbloggade Idol 2007 för DN.se. Nu fick jag skriva från tevesändningen vilket inte alls ger samma närvaro och nerv. Men lite spännande blev det till sist i alla fall och jag tippade min vana trogen fel när jag skulle gissa på vem som vann.

Det blev en del annat skrivet också, bland annat Nobelfestligheterna. Slank ned på Lilla Asien med L-O och Meta för att ta min obligatoriska biff med lök. Får numera vip-behandling eftersom jag ses som stamgäst vilket resulterade i gratis efterrätt, friterad banan med glass.

Läste en kul artikel, och såg framför allt den häftiga filmen, som New Scientist publicerade om Antikytherainstrumentet i går. Jag är djupt fascinerad av detta instrument, denna dator som för 2.000 år sedan kunde räkna ut när förmörkelser skulle inträffa, planeternas positioner och mycket annat.

När jag kom hem 01.30 satt Markus och såg på teve och Niklas dök upp från en fest en kvart senare. Vi satte oss i soffan och såg på Simpsons en stund medan jag bläddrade i Henry Kjellsons pärmar. En hel del av intresse där.

Loading