Mera snö och bomber

Under natten hade det kommit ännu mera snö men jag har hållit mig inne så här långt. Jobbade en stund med att fixa in en teckning som Tobias Lindgren på rapportcentralen gjort vilket medförde lite strykningar i texten till hans spalt i UFO-Aktuellt. Men det gick bara fint eftersom just det fallet hade fått sin förklaring och kunde kortas.

Eftersom Anneli åkt till Danmark med Ylva så lagade jag Bullens-lunch med mos till pojkarna. Snabbt och lätt.

Jobbdagen bestod av ett enda fokus förutom lite smått i början av dagen: Den misstänkte självmordsbombaren i Stockholm. Jag har säkert ringt 100 samtal och senast vid 00.30 ringde jag och väckte en vd för ett stort svenskt företag för att kolla en uppgift. Petra på polisens info har jag nästan pratat sönder och till slut föreslog hon på skämt att vi borde på Facebook-kompisar.

Jag lyckades få intervjua mannen som var först på plats och som försökte återuppliva den döende mannen på gatan. Mycket dramatiskt och min artikel citerades av medier över hela världen. Pratade också med Los Angeles Times som ringde och ville ha tag på vittnet men jag lämnade inte ut namnet.

Att kvällen blev så hyperintensiv berodde på att Staffan Kihlström var utsänd på ett annat jobb och att jag fick bevaka självmordsattentatet själv för både nätet (där jag uppdaterade ständigt!) och för papperstidningen där jag skrev ett helt uppslag med text. Papperstidningen fattade rätt sent att detta var en stor grej och det krävdes en del övertalning innan de gick upp från en sida till två.

När jag kom hem kopplade jag upp mig och fortsatte bevaka händelsen fram till 02.30.

Det finns mycket att säga om kvällen men nu måste jag sova. Intensivare dag får man leta efter.

Loading