Bankelände

Vaknade av en läsare som ringde och undrade när han kunde se Geminiderna fara förbi. Så jag berättade hur han skulle bära sig åt. Och sedan gick jag upp och jobbade med att föra in de korrigeringar som Stefan försett mig med och som låg i brevlådan när jag kom hem i natt. När allt var klart brände jag en skiva och drog till Jakobsberg för att betala in pengar till en Traderakille som jag köpt frimärken av, äta en hamburgare och sedan köra till Posten med skivan som ska till Håkan i Västerås.

I Jakobsberg försökte jag förmå SEB att ta emot 149 kronor som jag ville betala in på killen med frimärkenas SEB-konto. Det gick naturligtvis inte. Banker nuförtiden hanterar ju ogärna pengar. När jag fiskade fram mitt kort för att betala med det istället fick jag veta att de inte tog kort heller. Något förbryllad vandrade jag då iväg till Nordea som satte in slantarna mot en avgift på 60 spänn. Är det konstigt att folk är sura på bankerna?

Hemma igen hann jag knappt komma in och lämna av posten förrän jag fick springa till bussen. Ringde till sjukhuset och fick veta det jag egentligen redan visste att mamma förts över till Fredslund i Hassle. Nu får jag hoppas att hon får det bra där och att hon kan komma hem igen så snart det går.

På väg till jobbet ringde jag AFU-gänget som tagit emot Hilary Evans-samlingen från Storbritannien i dag. På slaget 11 kom Schenker med den drygt 230 lådorna och sedan bar tio AFU:are i en timma och en kvart in allt till den nya lokalen. Både Anders och Håkan B har skrivit om det hela i sina bloggar.

På jobbet hade Staffan börjat jaga uppgifter om självmordsbombaren vars personuppgifter hemligstämplats av Säpo. Men genom att prata länge med en jurist lyckades vi ändå få veta det vi behövde för att jag skulle kunna skriva om en grannes möte med mannen i torsdags. Det blev en bra artikel tycker jag där kvinnan beskriver en glad och positiv Abdulwahab som berättade om sina barn bara två dygn innan han åkte till Stockholm och sprängde sig till döds.

Kvällens mat blev biff med lök på Lilla Asien och sedan tillbaka upp och fortsatte att skriva. Bland annat om Carl Bildts stängda twitterkonto.

Loading