Grattis och AFU-tripp

afu110116alhb

I dag är det bara att gratulera Irre och Amanda, två personer som båda arbetar inom UFO-Sverige och gör det med den äran. Irre har jag känt länge och hon är en av dem som jag har svårt att tänka mig att inte ha med i UFO-Sveriges inre krets. Visst brukar vi skoja rätt friskt när vi ses, inte minst när Håkan E är med. men bakom allt skoj finns det en stor respekt för hur hon sköter de uppgifter som hon har och att hon alltid bryr sig om det vi arbetar med.

Irre är en medkännande och underbar person.

Sedan ett antal år är Irre ansvarig för UFO-Sveriges utskick av beställt material, böcker och tidningar och en hel del annat som säljs i Butiken och genom annonser. Men det är också hon som ser till så att vi får ett fantastiskt lotteri när vi håller kurser för våra fältundersökare och det är hon som står bakom försäljningsborden då vi håller riksstämma.

Bakom den sträva ytan buktar också ett varmt hjärta och du ska veta att vi tycker så mycket om dig Irre. Även nu när du har tappat rösten för några dagar!

Amanda är en relativ nykomling i UFO-Sverigegänget men har tillsammans med sin ufokollega och pojkvän Anders Berglund visat att de tillhör den nya generationen av duktiga fältundersökare. För det är på fältet som Amanda har gjort några riktigt fina undersökningar redan nu och ni som läser UFO-Atuellt har kunnat läsa hennes och Anders redogörelser från dessa arbeten.

Tack för att ni finns där, Irre och Amanda!

Gick upp vid 08 för att dra till AFU i Norrköping med en billast med material. Mest Flying Saucer Review-papper som ska skannas men också en del annat. Det var ett himla väglag med regn och en vänsterfil som mera liknande gegga än väg. Varje omkörning gjorde livet extra spännande.

Nere i Norrköping träffade jag Anders 111:an och sedan anslöt också Håkan (som satt och väntade i en annan lokal – detta är problemet med att inte ha allt under ett tak) när vi gått vidare till E-arkivet där det mesta av Hilary Evans-materialet står liksom BUFORA- och Contact-samlingarna. Här har AFU-gänget hunnit börja att nosa på det enorma materialet.

Vi hann också sitta och diskutera en del frågor kring AFU en stund. Inte så ofta det blir tid till det så där på tremanhand.

Killen som jag diskuterade Niagarföremålet med för ett par dagar sedan har nu landat i USA och filmat föremålet över staden. Ni kan själva se det hela på hans Youtubeklipp här. Inte särskilt imponerande och jag kan bara hålla med en av dem som kommenterat filmen: ”I see stars, clouds moving, and a sweeping spot light. No UFOs in this video.” Precis.

Hemma har jag och Anneli röjt i förrådet och fixat plats åt en del saker från mamma. Bland annat har vi, med bistånd av Markus (tillfälligt sådant) sorterat en kasse frimärken. Behållas och ges bort blev högarna. En del av detta gjorde jag framför ”Morden i Midsomer” som inte var särskilt spännande. Niklas har varit och spelat innebandy med kompisar.

Jag och Anneli har också pratat med Ylva som följde sin pappa till hans sista vila i går. Vi har många gemensamma erfarenheter alla tre och det är skönt att kunna prata om dem mellan oss.

Eftersom jag inte läst mejl på några dagar så har det straffat sig i kväll. 90 minuter har jag ägnat åt att svara och klockan har blivit 01.30. Nu stänger jag av.

Loading