Måndag

Det är inte alla måndagar som är måndagar när man jobbar skift som jag, men i dag är det start på jobbveckan också för mig. Fast veckan blir kort eftersom jag är ledig på fredag för att åka ner till Mariestad för svärfars begravning.

Förmiddagen satt jag mest i telefon. Nordea ringde och väckte mig och efter ytterligare fyra samtal hade vi kommit överens om att jag skulle byta bilförsäkring från Toyota till Moderna vilket blev en total besparing på 2.500 kronor på ett år. Man undrar ju varför banker håller på med sådant men de tjänar väl också en krona på affären kan man tro.

Har också fixat med några av mammas räkningar, bland annat ringt till tröga Tele 2 som jag ju kontaktade redan några dagar efter mammas bortgång den 18 december för att säga upp teveabonnemanget. Men trots löften om att det skulle fixas kom det givetvis en räkning i alla fall. Tele 2 ger jag inte många ören för men så är det ju billigast också. På mer än ett sätt.

Har pratat med mammas bank också och betalat räkningar som det inte behövde ringas på.

Eftersom Markus är hemma i dag för att lärarna har studiedag så fixade jag spaghetti åt oss, det var allt jag hann efter allt telefonerande. När jag sedan gick till bussen, över glashala gator och en igensnöad skog, så gick Markus och tränade golf.

Ufomässigt så är Stockholms UFO-förening fortfarande ett problem. Allt tyder nu på att föreningen kommer att läggas i malpåse under en tid för att de få som vill engagera sig ska kunna koncentrera sig helt på att undersöka fall. Vi får hoppas att detta blir en bra lösning. I vilket fall är det mycket tydligt att föreningsengagemang inte är något som står högt på folks priolistor längre.

På jobbet blev det en lugn kväll. Skrev bara fyra artiklar. En om den skottskadade Gabrielle Giffords, en om läget i Tunisien, en större artikel om morgondagens väder och en intervju med tunnelbanans chefsförhandlare om den av Syndikalisterna utlysta strejken. Åt med Staffan och L-O i Scoopet dit vi kvällsarbetare numera hänvisas. stora matsalen, Två Drakar, är stängd och istället får vi hålla tillgodo med en andraklassens caféteria där utbudet är mindre och så enkla saker som senap och ketchup saknas. Underligt att vi går dit fortfarande. Men det är väldigt sällan, bara när vi hoppas att maten kanske kan vara bra.

På lördag blir det styrelsemöte och planeringskonferens för UFO-Sverige i Ängelholm och jag har börjat jobba med dagordningen till det mötet. Bland annat kommer vi att börja planera för riksstämman i maj som blir i Borås. Vi måste bestämma oss för en lokal bland annat. Men vi måste också prata om hemsidan som så snart det är möjligt måste få en ansiktslyftning. UFO-Norge är inne på samma tankar och kanske kan vi hitta en metod som gör att våra sidor får en liknande struktur.

Loading