Fiskdöd i Norge

Rapporterna om massdöd av djur fortsätter och i dag var det norska NRK som kunde rapportera att stora mängder död och ruttnande fisk fyllde ett stort område i Kjerringfjorden i nordligaste Norge. Jag skrev en blogg om det hela men något svar på varför fiskarna dött hade vi inte sent i kväll.

I övrigt började dagen med att jag fick kasta mig i bilen och köra Markus till pendeltåget eftersom han hade försovit sig. Han lär ha missat åtminstone hela den första lektionen men kom väl fram till den andra.

När jag kom hem så satte jag mig och gjorde ett bildspel med foton av Ingemar, Annelis pappa som avled för ett par veckor sedan, och som ska spelas upp i en digital fotofram under den minnesstund som blir efter hans begravning på fredag. Jobbet med bildspelet tog så mycket tid att jag inte hann äta men eftersom jag hade turen att missa tunnelbanan och därmed fick nio minuter över så hann jag rusa upp till torget i Vällingby och köpa en kokt med mos och gurkmajonnäs innan det var dags att kliva på nästa tåg.

Dagen har innehållit en del positivt då jag och Staffan fick veta att de planer som fanns på att slå samman våra jobb nu hade lagts åt sidan. Förnuftigt och bra både för tidningen, nätet och givetvis oss själva. Vi firade detta med att äta kvällsmaten på Lilla Asien och för min del blev det biff med lök – som vanligt. Kanske dags att byta snart. Eller kanske inte.

Kvällen har ägnats åt att intervjua en forskare på Försvarshögskolan om toppmötet mellan USA och Kina i Washington, en del mindre brott, läget i Tunisien, ett skottdrama i USA (igen) och en rewrite av en artikel om fastighetsbolaget Boultbee.

Och så letar irländarna efter delar av en stor rymdsten som brann upp över landet i tisdags kväll. Strax efter klockan 18 på kvällen lystes himlen upp trots att en nästan full måne tävlade med den i ljusstyrka. Vi får väl se om de hittar något. Chansen är ju inte särskilt stor.

Hemma fortsatte jag med frimärkstorkning och sortering men nu är det nästan slut. I morgon tror jag att den sista högen åker i press. Någon smörgås blev det inte i natt eftersom Bosse på jobbet bjudit på mazariner. Kom i säng 02.30.

Loading