Lilton

styrmoteangelholm11011

Upp i ottan och så iväg till Stora Mossen där jag plockade upp Kaj och Mathias för vidare 55-milafärd till Ängelholm och styrelsemöte med UFO-Sverige. Vi började resan med månen och Venus som kompisar på himlen men efter en stund tog solen över med ett par fina bisolar och några tjusiga kondensstrimmor på den hyfsat blå himlen.

Givetvis tog vi en en hamburgerpaus, den här gången på Burger King i Jönköping, där vi också passade på att tanka på Jet. Vägen ner är inte så rolig men vi pratade och spanade efter bisolarna och tio mil söder om  Jönköping såg ja en riktigt häftig kondensstrimma så det var bara att bromsa in på motorvägen och ut i bakluckan för att slita fram kameran och plåta.

På hotell Lilton har vi hållit till sedan 1998 och det är alltid lika trevligt. I år blir vi 15 stycken som ska träffas för att hålla möte men också för att gå ut och äta på El Greco klockan 20. Mötet tog två timmar när vi väl kom igång en halvtimma försenad efter att Mats och Gunnar äntligen, med lite navigeringshjälp, lyckats hitta hit.

Eftersom vi fick några timmar på oss mellan mötet och utgången för att äta så satte vi oss i lobby och pratade. Något vi är bra på och som vi efter restaurangbesöket skulle fortsätta med tills framåt 02, fast då på Mats och Gunnars rum. Och just att tränga ihop oss på ett rum och prata bortåt midnatt är något av vår specialitet.

Filmarna Michael och Kerstin passade på att film tjugo minuter där vi diskuterade ett projekt som ska genomföras i sommar. Kerstin blev själv en rikskändis i fem plus tio sekunder när hon intervjuades i SVT i kväll. Kul tyckte vi! Nå, det blev alltså en massa prat om minnen och saker som vi vill göra framåt. Gunnar bjöd på en Double Cask Laphroaig som var helt gudomlig och som fick oss på riktigt gott humör. Det räckte med bara någon centiliter så var hela munnen fylld av smak som varade länge efteråt.

En bra dag.

Alla spanar ufo på torget framför Ängelholms turistbyrå.

pekbildturistbyran11

Kerstin Übelacker tittar på sig själv i teve.

kerstinteve11

En kondensstrimma som fick mig att stanna bilen på motorvägen tio mil söder om Jönköping. En första koll visade att den kom från en Airbus.

kstrimma110122

En stund senare dök den här fina bisolen upp och efter en stund växte den till en lite suddig halo runt solen.

bisol110122

Bisolarna fotograferade från Bjärehalvön.

bisolrickard

Mathias gapar över mycket på Burger King i Jönköping. Kaj och Håkan avvaktar.

mathiasgapar11

Och här visar Mathias hur en Ipad fungerar.

mathiasipad11

Loading