Hessdalenbild

Eftersom jag jobbade över en timme i går så tänkte jag koma en timme senare till jobbet i dag vilket resulterade i att jag fick ägna den timmen åt att dammsuga hemma. För precis när jag var på väg till bussen kom Annelis bror Thomas för att hälsa på, spela golf med Markus och träffa en person i jobbet som skulle komma hem till oss.

Markus brassade pannkakor med blandat resultat men visade sig vara en hejare på att slänga upp dem i luften och sedan fånga dem i stekpannan.

Han visade också andra goda sidor under dagen då han äntligen klippte sin del av gräsmattan som ivrigt väntat på honom i flera dagar. När han sedan gick ut på banan så spelade han golf så bra att han sänkte sig. Kul!

Ufologiskt har jag skrivit brev till en tidigare ufointresserad kille i Uppsala som under en expedition till Hessdalen i Norge lyckades fånga ett okänt ljusfenomen på bild. Den bilden hittade Ole Jonny i UFO-Norge i en gammal tidning och mejlade mig och undrade om jag visste vad son hänt med den. Eftersom jag inte hade en susning så skrev jag brev till killen som jag nu hoppas att han ska svara på.

Nu har jag bara sett bilden i form av en kopierad återgivning i en billig trycksak och det man ser där är bara en stor ljusboll. Men berättelsen om hur den kom till var dramatisk eftersom föremålet plötsligt dök upp och de inblandade först inte hann få fram sina kameror. När de väl fått det dröjde det inte länge förrän ljuset försvann. Bilden togs troligen den 17 februari 1983.

Har också suttit någon timme med min nya artikel för UFO Matrix som ska lämnas under nästa vecka.

På väg till jobbet pratade jag med Anders på AFU som satt ute i stugan och bläddrade i en bok som ramlat ned som donation från en författare i USA. Boken var bara tryckt i 60 exemplar och handlade om ufobilder. Att AFU fick den berodde på att författaren, som jag tyvärr inte minns namnet på, tyckte att vi gjorde ett bra jobb när det gällde att bevara sådant här material. Roligt för oss givetvis.

På jobbet var det mest elände att skriva om. Dels en dödsskjutning i Fittja, där jag ringde och pratade med öronvittnen som hört skotten, ingen verkar ha sett dem, dels en svenska som mördades i Spanien och dels en dödsolycka med bil utanför Gällivare.

Dödsskjutningen inträffade precis när vi hade tänkt att gå och äta men precis ändrat oss eftersom Bosse inte skulle hinna på grund av mycket sport just då. Så jag satte mig och började skriva på ett rymdquiz som DN.se ska publicera senare i veckan. Hann bara till fråga ett då vi fick tips om att en man skjutits ihjäl i en trappuppgång i Fittja. Sedan var det bara att börja ringa. Det blev en artikel som jag uppdaterade många gånger under kvällen.

Jag hittade två personer som hört skotten och skriket från mannen som blev skjuten och fick också en del bra information från polisen innan vi en timme senare kunde ge oss iväg till Lilla Asien för att äta, jag, Bosse och Staffan. Det blev biff med lök. Och jag fick en extra stor portion eftersom jag bad att få det.

Under kvällen har jag jobbat vidare med rymdquizet eftersom det har varit lugnt i övrigt.

Loading