Bloggen nu på nya severn

Den här gången ser överflyttningen av sajten till den nya servern ut att fungera. Vilket känns skönt. Så i dag skriver jag min blogg på UFO-Sveriges egen server utan att samtidigt lägga ut en kopia på FS-Datas server för första gången. Dessutom fungerar Forumet igen sedan i dag så det är bara att fortsätta diskutera där igen. Diskussionen har ju tagit sig en del under den senaste månaden och nu när allt ser stabilt och bra ut rent tekniskt så hoppas jag att flera ska ansluta sig där.

Och i dag är det årets ljusaste dag. Mera ljus än så här blir det inte. Nu går vi mot mörkare tider igen.

I övrigt började dagen 06.30 med besiktning av Kian. Hade fått tid till 07.20 så det var bara att ta sig upp. Nu blev det ombesiktning eftersom handbromsen inte tog riktigt bra på vänster bak men annars var det inga större problem; en lampa som slocknat och en antenn som inte fick sticka upp. Får väl vara nöjd med detta.

Hemma väntade Markus på att bli upplockad och så åkte vi mot Vallentuna sedan golfkamraterna Emil och Patrik också stoppats in i bilen. Där skulle de tre grabbarna träna inför en större tävling på samma bana i morgon. På vägen hem blev det snabbstopp på McD i Upplands-Väsby och sedan raka vägen till Nikon i Solna för att lämna in objektivet som gick sönder när Niklas lånade kameran under sin Göteborgsresa. Det är nästan stört omöjligt att hitta en p-plats utanför Nikons kontor och jag brukar få cirkla runt i kvarteren en stund innan någon dyker upp.

Näst anhalt var Motordepån där jag bokade in tid för rep i nästa vecka och sedan vidare till Posten för att hämta ut ett brev. Men ärendena var inte slut med det. Nordea i Jakobsberg väntade på att jag skulle flytta över pengar till Niklas, något jag måste göra på plats i banklokalen. Jag har ju mitt lönekonto kvar på Swedbank och så länge jag har det där så kan jag inte få internetbank. Idiotiskt givetvis.

Därefter traskade jag över det lilla torget till sagda Swedbank för att flytta pengar till Annelis konto och på vägen dit mötte jag Inga-Lill Wallin som jag inte sett på länge. Inga-Lill var ju ordförande i Stockholms UFOI-förening i många år och såg ut att må bra. Vi pratade en stund innan det blev bankdags.

Ett stopp på bokhandeln, där jag inte lyckades hitta någon Bretagneguide, och bolaget, där jag köpte några nya sommaröl, hanns också med innan jag var hemma på slaget 13. En ganska fullmatad förmiddag där det även ingick en del ringande och mejlande.

Eftermiddagen har jag ägnat vid datorn men under kvällen har familjen varit samlad några timmar. Regnet öste ned när vi åt vår grillmat ute på verandan vilket är lite mysigt. Sedan drog Niklas in till stan med kompisar och jag ringde några samtal för att förbereda ett ufoprojekt i höst. Har också ringt ett av vittnena i Finspångsfallet och berättade att vi har kommit fram till vad det var han såg. Jag ska inte gå djupare in på det här eftersom det kan vara ett bra fall att ta upp vid någon kurs lite längre fram. I vilket fall var han glad att få en förklaring.

Jag har också fortsatt att undersöka lite kring Martin Johnsons död men inte heller det kan jag orda om i bloggen. En del saker är bättre att de sker i det tysta.

Loading