Spelstopp

Egentligen skulle det ha kunnat avgjorts i dag. Jag ligger ju under med en match och det är ju inte många chanser kvar för oss att spela innan året är slut. Så om jag hade vunnit nu så hade det blivit lika. Och då skulle årets sista match ha blivit helt avgörande.

Ni fattar säkert att det handlar om badminton, mina och Stefans duster i Spånga. Klockan 11 drog vi igång i god ordning och efter en del misstag och goda insatser från vardera sidan ledde jag med 14–13 och hade serven. Det var då det blev problem. Precis när jag skulle dunka in 15–13 i öppen ”mål” skrek Stefan till, jag slog ut bollen och sedan var det stopp för i dag. Antagligen en bristning i höger vadmuskel som lär hålla Stefan borta från både dans runt granen (men den står visst i ett hörn messar han till mig, så det var nog ändå uteslutet) och med all säkerhet från spel nästa vecka.

Vi enades om att återuppta matchen vid 14–13 så snart tillfälle ges och att förlänga säsongen något. Nu är det bara att hoppas att Stefan snart blir bra.

Eftersom det blev ett kort besök i Spånga så åkte jag och uträttade lite ärenden istället. Kikade in på Erikshjälpen, hittade en kul bok, tog bilen till Jakobsbergs Centrum och fick mina glasögon hopskruvade eftersom en miniskruv försvann under soffan i går. Slank in på Coop, ombyggt och fint, och köpte en kasse mjölk och lite annat till morgondagens grötfest här hemma. Och trevligt nog var det tre provsmakningar inne på affären.

Åkte till MediaMarkt och köpte en julklapp och sedan till Bolaget för att handla porter och ljus öl för att kunna göra mumma i morgon.

Hemma har vi ägnat oss åt att städa inför morgondagens grötbjudning dit 26 personer har anmält att de ska komma. Det lär bli ordentligt trångt här i huset om alla dyker upp. Anneli har dammsugit och jag har gått igenom en dryga metern hög med dagstidningar som blivit liggande och som i morgon kommer att förpassas till en pappersinsamling nära oss.

Och så har en massa fåglar dött igen, den här gången i Utah. Fler än 1.000 misstog en parkeringsplats för ett stycke vatten och dök rakt ned i asfalten skriver AP. Massdöd av fåglar inträffar ju med en viss regelbundenhet vilket blev tydligt för nästan ett år sedan då ett antal sådana händelser fick stor uppmärksamhet i medier runt hela världen. Men det är alltså inget ovanligt. Oftast handlar det om att de blivit skrämda eller att vinden ställt till det. Men att de skulle dyka rakt ned i asfalt tillhör nog ändå ovanligheterna.

När Markus och Anneli gått och lagt sig blev det lite mejlsvarande i vanlig ordning men också fortsatt städning. Men nu är klockan 01 och jag stänger butiken.

Loading