Möte i Mantorp

styrmote120824

I dag var det dags för styrelsemöte för UFO-Sverige i Mantorp där det också blev kräftskiva efter avslutat möte hemma hos Rickard Andersson, Lina och småflickor. Tror det är fjärde gången som vi i styrelsen har kräftskiva där. Själv har jag startat dagen med att jobba lite med Norrlandsprojektet men vid 12 plockar jag upp Anders Berglund på Stora Mossens tunnelbanestation och Carl-Anton Mattsson i Nyköping på vägen ner.

Det blev också ett kort stopp på AFU där Leif Åstrand satt och jobbade, mest för Anders del, han har inte varit där på länge och ville kika in. Själv hade jag med en kasse med småsaker som lämnades och så fick jag en hårddisk med en del inskannat material som ska lämnas till Bertil. När vi var där ringde Ernst Linder mig och ville skänka 1.000 kronor till Norrlandsprojektet. Han hade inte kunnat sluta tänka på det sedan jag berättade detaljerna för honom för några dagar sedan. Det tackar vi för. Vi hann också titta på fyra av lokalerna innan det var dags att åka vidare mot Mantorp med ett kort depåstopp på McD utanför Norrköping.

På bilden ovan kan ni se Mats, Nilsson, Gunnar Karlsson, Carl-Anton Mattsson, Johan Gustavsson, Tobias Lindgren, Anders Berglund, undertecknad och Håkan Blomqvist dra igenom dagordningen om bland annat höstens fältundersökarkurs, Norrlandsprojektet, forskningsrådet och en del annat. Tobias har precis fått telefon från en läsare som vill köpa en bok från UFO-Sveriges butik.

Efter avslutat möte hängde Tobias upp lampor och kräftlyktor ute på verandan och sedan sprättade vi kräftpaket en masse. Vi åt oss igenom drygt hälften där jag hängde med näst längst men där Tobias var den ohotade kräftätarkungen. Gott var det men det blev en hel del kräftor över som Tobias får ta med hem.

Tobias såg också till att få upp en ufoballong efter vissa besvär och vi andra har fotograferat och filmat.

Vi satt på verandan i flera timmar, vindstilla och fritt från regn. Lite moln skymde sikten mot rymden men snart lättade också de. Håkan och Johan tog tåget tillbaka mot Norrköping respektive Linköping medan vi andra stannade kvar och pratade på. Framåt 01.30 hade vi flyttat in och blåst upp våra luftmadrasser. Bra träning inför Norrland visade det sig eftersom jag lyckades pumpa upp min nya madrass i fel hål vilket tog en eon av tid. Carl-Anton, med öga för detaljer, upptäckte mitt misstag så på sluttampen gick det betydligt lättare.

Leif Åstrand tar emot på AFU. Carl-Anton och Anders tittar runt.

afu120824_021

Carl-Anton och Anders i Evansbiblioteket.

afu120824_01

En liten flik av en ovanlig regnbåge uppstod i ett stilla regn mellan två moln i Mantorp.

120824_mantorp_rainbow_01

Rickard häller upp lite fika åt Tobias med Carl-Anton intill.

servering120824

Tobias såg med lite hjälp till att lamporna kom upp.

lamphangning120824

Rickards och Linas katt var lite avvaktande till en början men sedan blev hon kompis med alla.

katten120824

Tobias garnerar kräftfaten.

tobbekraftor120824

På verandan.

kraftsittningen120824

Tobias ser till att en ufoballong åker till väders.

tobbeballongar120824

Loading