Markus trea och Armstrong dog

I dag kom Markus trea i en stor golftävling med 54 tävlande, Skandia Tour Nord för pojkar i Danderyd. Vilket är hans bästa resultat hittills. Det var en mycket nöjd Markus som blev hämtad av Anneli sent på eftermiddagen. Tredjeplatsen gav honom ett wildcard till en regionaltävling plus ett paket med dyra bollar. Kul att det går bra för pojken. Med tanke på all tid han lägger ned på sin sport så är han verkligen värd det!

Själv startade jag dagen i Mantorp med frukost hos Rickard och Linas. Vi var ju ett gäng som sov över efter gårdagens möte och skiva. Innan vi hoppade i bilen så besökte vi en loppis som låg hundra meter från där vi bodde och jag, Carl-Anton och Anders B hittade en del böcker värda att satsa fem kronor styck på.

Men sedan var det bara att säga hej då och dra mot Nyköping där Carl-Anton hoppade av och Stockholm där jag släppte Anders Berglund vid Stora Mossen så att han kunde ta sig hem till Bergshamra.

Och så fyller ju Mats Nilsson, UFO-Sveriges trogne sekreterare och redaktör för Rapport-Nytt/UFO-Raden, är i dag. 67 sådana närmare bestämt. Det är bara att gratulera Mats, något som vi gjorde redan i natt och sedan också i morse, så hågkommen är han sannerligen. Kul att ha dig som vän och styrelseledamot, Mats!

I dag publicerade min vän och ufokollega, professor David Clarke vid Sheffield Hallam University en blogg om vår expedition till Norrland. Läs den här.

Efter att ha klippt gräset försökte jag få iväg min långa artikel/blogg till DN.se men fick problem med uppkopplingen och ringde till slut support. Men det löste sig av sig självt och snart var Märkligheter uppdaterat med bild från i onsdags. Jag hoppas att jag ger en rättvis bild av hur jag upplevde det som hände i Santa Maria-kyrkan då. Första kommentaren under artikeln bådar i alla fall gott: ”Fantastiskt bra artikel”.

Sedan var det dags att äta kräftor med familjen också. Mest för pojkarnas skull eftersom ingen av dem hunnit äta ännu i år. Vi satte oss på verandan där det var mörkt och svalt vid 19.30-tiden då Markus väl dök upp från golfen. Anneli hade köpt tre paket med olika sorter som vi smällde i oss.

Direkt efteråt ringde redaktionen och berättade att Neil Armstrong var död och undrade om jag kunde skriva en artikel. Satte mig direkt vid datorn och randade ihop den. Tråkigt att Neil Armstrong är borta. Han var visserligen en person som aldrig gillade att stå i rampljuset och drog sig tillbaka från det offentliga livet direkt så snart han kunde efter månlandningen, men han var också en ikon. Och som första människan på månen en symbol för hela rymdprogrammet.

En glad nyhet också. I kväll lyckades jag äntligen få till transporten av dykarnas material från Kiruna till Porjus. Killen i Kiruna, som anmälde intresse på Facebook, lovade att köra ned allt i morgon. Vilket skapade ett nytt problem. För var ska vi förvara allt fram till torsdag?

Ett samtal till Hotell Porjus löste allt. Kvinnan som svarade där blev eld och lågor och tyckte att det hela lät hur spännande som helst. Hon gav mig numret till sin man på Porjus Allehanda där det finns lagerutrymme. Mannen, som var lika trevlig han, lovade till och med att köra sakerna till Fiskflyg, alltså helikopterfirman. Lagring och hans insats gratis!

En kul sak för oss som gillar sammanträffanden. Efter att ha hållit på och krånglat med att få dykargrejorna till Fiskflyg så loggade jag in på DN.se:s VPN-portal. Då får man en loginkod i mobilen. Den blev: ISFKYG. Om vi tolkar I som både i och l (vilket I ju kan vara) så blir ordet FISKFLYG, fast med bokstäverna omkastade. Lite kul tyckte jag.

Dags att stänga butiken.

En  nöjd Markus på väg ut med priset i handen.

markusgolftrea

Resultatlistan.

markustrealista1208

Carl-Anton i bokköpartagen i Mantorp. Gunnar i bakgrunden.

cam120825loppis

Kräftskiva på verandan.

kraftorhemma120825

Loading