Hasselbacken

ryskabocker120823

Har fortsatt försöka att hitta någon som kan köra dykarnas saker från och tillbaka till Kiruna. Vilket inte har visat sig så lätt. Just nu vet jag inte hur vi ska lösa den frågan men det kan gå så illa att sakerna måste skickas med bussgods eller liknande vilket inte är billigt. Det är riktigt illa att dykarna inte kan komma samma dag som vi andra.

I dag har folk fortsatt att kontakta mig angående händelserna i Santa Maria-kyrkan. Mejl och telefonsamtal från folk som tror och andra som tvivlar. Kan inte säga mycket annat än att jag själv inget såg och att det trots allt rör sig om vad folk väljer att tro på eller inte. Det rör sig knappast om någon vetenskapsbaserad undersökning av det som händer.

Spelade badminton med Stefan i Spånga och både han och jag fick högvis med utgångna läskedrycker av Lena, läsk som har sitt bäst före-datum passerat men som smakar lika bra ändå, fast som inte går att sälja längre. Gjorde misstaget att dricka en av dem efter att ha vunnit första set med 15–12, visserligen bara en halv Ramlösa, men bubblorna i magen var inte till min fördel. Förlorade andra set mellan rapningarna men kan knappast skylla på det. Samlade ihop mig och övergick till vanliga vattenflaskan och efter en jämn batalj tog jag hem sista set med 15–13. Så nu står det 11–11 i matcher.

Stefan hade också med sig en kasse med ryskt ufomaterial som dykt upp sedan vi samlade ihop en hög i förra veckan. Bland annat en del böcker (ovan), tidskrifter och artiklar. En del av detta åker med ned till AFU i morgon.

Efter matchen smet jag in på en överfull andrahandsbutik, Erikshjälpen, som ligger i samma kvarter. Hittade en bok till AFU och ett par till mig som jag inte hade. Väl hemma blev det köttbullar och snabbmakaroner framför Simpson’s.

Satte mig vid datorn och beställde min och Håkan Ekstrands resa till England. Jag ska ju dit och hålla föredrag den 22 september. Men samtidigt kommer vi att åka runt och övertyga en del engelsmän om att de borde skilja sig från sitt ufomaterial och lämna det till AFU istället. Vårt mission här i världen.

Läste ut ”Vi som beundrade varandra så mycket” i dag. Mycket bra och intressant läsning om Andra världskriget speglat genom Sven Hedins möten och kontakter med alla de främsta nazisterna. En perfekt bok för den som vill läsa mer om andra världskriget. Odelberg ger läsaren en unik inblick i hur de tyska nazisterna tänkte om Sverige och givetvis också om Sven Hedin, Sveriges främste upptäcktsresande.

Familjen har tillbringat eftermiddagen tillsammans med kusinerna och deras mor och far på Gröna Lund. Lagom få regnskurar gjorde köerna till noll och gav rabatt på inträdet. Det var så ont om folk att grabbsen kunde åka ett varv till i nästan vilken attraktion som helst. Vid20-tiden anslöt jag genom att möta de övriga på restaurang Hasselbacken rakt över gatan från Grönan sett. Det blev ett par trevliga timmar med okej, men inte kanon, mat. Jag och Markus satsade på ankan medan Niklas och Anneli valde andra rätter.

På vägen hem passerade vi Santa Maria-kyrkan. Då var klockan 22.30 och det lyste i fönstren.

När vi kom hem ställde jag och pojkarna oss på gården och tittade på stjärnor. Markus hade golfklubban med (så klart) men båda lyssnade intresserat när jag gick igenom de olika stjärnbilderna för att lära dem. Några kunde de sedan tidigare men nu tror jag att det sitter några till. I vilket fall var det trevligt att stå där med sina pojkar och blicka ut mot kosmos.

Kvällen avslutades med lite skannande och skrivande för min del. Men 01.30 var det dags att släcka.

Linus somnade prompt och hann aldrig äta på Hasselbacken.

linussover120823

Loading