Trist OS-avslutning och ufo i Hagfors

Det som skulle bli en OS-fest blev istället två svenska nederlag och ett dopningsfall. Så kan det också bli. Tre Kronor var mil ifrån att kunna utmana Kanada i hockeyfinalen och fick stryk med 3–0 utan att ha varit nära att vinna. Och femmilsherrarna orkade inte hela vägen fram utan hamnade på sjunde, åttonde och nionde plats. Och så visade det sig att Nicklas Bäckström ätit en dopningsklassad allergimedicin vilket slog ned som en bomb bara timmar före det att Sverige skulle ta sig an Kanada. Trist, trist, trist.

Var uppe alldeles för tidigt eftersom jag och Anneli ville titta på skidåkningen så nu känns det lite segt när klockan börjar närma sig midnatt. Men i morgon är jag ledig vilket är skönt även om det blir tidig uppstigning även då.

Mellan idrottsevenemangen blev det tid för lunch med familjen och en tur till Ikea eftersom Anneli ville köpa en brandsläckare och en ny wokpanna. Så det gjorde vi. Men det är rätt mentalt tröttsamt att vandra igenom varuhuset en söndag. Inte min önskedröm precis. Vill helst ha ett mål med besöket.

Enda dramatiken kom under kvällen då rykten var i svang om att Viktor Janukovytj skulle ha gripits på Krimhalvön där det verkar som om hans son har ett hus. Parlamentsledamoten Volodymyr Kurennoy skrev på sin Facebooksida att han hade information som sade att den avsatte presidenten skulle ha gripits och tagits till Kiev. Uppgifterna gick inte att bekräfta och de dementerades av andra ledamöter. Rykten om att den avsatte presidenten skulle försöka fly över havet har funnits under det senaste dygnet.

Annars var det puckens gång om man säger så. Kvällsmatsavbrott på La Barca. Tog mig en stor köttbit eftersom det är sista dagen på passet.

Sent i kväll mejlade Mats Nilsson att han fått in ett intressant ufofall från Hagfors i Värmland. Händelsen ägde rum vid 20-tiden i fredags. En pappa var då på väg med sin son då de fick se ett föremål med lampor som som verkade landa kontrollerat en bit bort. Vid ”landningen” lystes hela föremålet upp varefter allt blev svart. Storleken ska ha varit större än en personbil och observationstiden 4–5 minuter.

Vi får väl se vart detta bär. I morgon kommer rapportcentralen eller Mats att ta ett längre samtal med observatörerna.

Innan kvällen tog slut lade jag några bud på ett par äldre helsaker med rymdmotiv, på Ebay alltså. Vi får väl se om jag får dem.

Loading