Markus klarade uppkörningen

markusupkorning140325
Vi var nog båda ganska nervösa men allt gick i alla fall bra när Markus fixade kördelen för att få sitt körkort i dag. Nu återstår att klara teorin också. Men körningen gick galant och vi hade värmt upp på förmiddagen med att köra runt i området där uppkörningen brukar genomföras i en timma innan det blev matrast på Max i Barkarby.

Markus själv sa att det hade varit bra med vår lilla tur innan han satte sig bakom ratten till trafikverkets bil eftersom han då hade de flesta hastighetsskyltarna i färskt minne. Det är ju rätt mycket att hålla ögonen på när man är ny och när han missade en skylt under uppkörningen, som gick på bara 25 minuter, så mindes han att den visat 40 och riskerade inte att ställa till det för sig.

Själv väntade jag i bilen och gjorde lite telefonärenden. Ringde präster i både Stockholm och Västerås för att fixa så att jag och min fotograf Joanna ska få tillträde till två kyrkor, vilket ordnade sig. Ringde också och bokade ett nytt möte med Monica Hallgren i Enköping som jag var och intervjuade förra måndagen. Nu ska jag träffa henne på fredag tillsammans med Joanna.

En del av dagen har alltså gått till att förbereda vår webbtevefilmning men jag har också gjort ett par sidor till nästa UFO-Aktuellt. Och så har jag läst Niklas examensjobb om olyckor i byggbranschen som var välskrivet och bra.

Åkte över till Krister Strååt i Hässelby som ringde och undrade om jag ville komma och hämta lite saker. Han brukar höra av sig när han hittat något som han tror att jag vill ha. Den här gången var det gamla bilder på folk från början på förra seklet. Jag tar med dem till Tidan så får vi se om de kan betala något för dem. För kasta, det gillar vare sig Krister eller jag.

Krister har ett garage som är som ett vardagsrum med en bil i. Nu har han dessutom skaffat sig teve där och visade mig en gammal reklamfilm han var med i i mitten på 90-talet. Galne Gunnar var firman och Krister spelade en hårdhudad cowboy som gjorde reklam för kläder, möjligen var det kalsonger. Det var inte helt lätt att veta.

Sedan berättade Krister om hur han och en kamrat fått ett märkligt napp i Hårsfjärden 1982. Ett napp som rörde på sig men som inte var en fisk utan någon typ av undervattensverksamhet. Händelsen inträffade samtidigt som en Vertolhelikopter låg och lyssnade med sin hydrofon en bit bort. Jag filmade Krister med paddan medan han berättade om händelsen.

Hela familjen har också hunnit samlas kring middagsbordet och skålat för Markus (se bild här nere) men när pojkarna och Anneli stack och veckohandlade höll jag mig hemma. Framåt kvällen kom regnet så nu får jag väl snart ta båt för att komma till bussen.

Satt i soffan en stund och tittade på slutet på ”Con Air” och plockade lite med mina frimärken. Kändes skönt. Men ryggen är inte i toppform så det blev tidig sänggång redan före 00.30.

Var hos Krister Strååt i hans garage och hämtade lite bilder.
krister140325
Vi skålar för Markus fina körning. Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne för att vara noga.
skalmarkus140325

Loading