Museer och middag

image
Uppe vid 08 eftersom vi hade en dag med en rad museibesök framför oss, och jag kunde ha sovit längre. Men sängen var underbar och jag vaknade inte en sekund under natten, men så var sömnunderskottet rätt väl tilltaget också.

Efter frukost blev jag och Anneli körda av Jan till Antwerpens centralstation där vi köpte veckoslutsbiljett och tog tåget till Bryssel. Där betade vi sedan av Magrittemuseet, Musees Royaux des beaux-arts, Hortahuset och Armémuseum.

På bilden ovan ser ni Anneli beundra en tavla av Breughel på De sköna konsternas museum.

Kunde också slinka in på den new age-doftande boklådan L’Univers Particulier som hade ett enormt utbud sådan litteratur men bara en bok om ufo, som jag kunde se. Så den köpte jag till AFU.

Armémuseum var ett spännande möte. Dels med den permanenta utställningen som luktade 1800-tal och inte kan locka många själar, och så den nya utställningen om första världskriget som var kanon (ursäkta uttrycket) med en perfekt kombination av föremål, dokument, film och interaktivitet. Mycket välgjord.

Kvällen avslutade vi med att bjuda Jan och Tin på restaurang Vismet på Place Sainte-Catherine där vi lät oss väl smaka. Själv tog jag råbiff och den var bra men jag saknade flera av de i mina ögon oerhört viktiga standardingredienser som bara måste finnas där.

Nå, trevligt hade vi och rätt sent blev det eftersom vi ju fick ta tåget tillbaka. Men jag var i alla fall i säng före 01 efter lite skrivande och en god Westmalle som sällskap då alla andra gått och lagt sig.

Undertecknad på Armemuseums permanta utställning.
image
Och så framför Babels torn på konstmuseet.
image
Hortahuset hade fotoförbud så det fick bli en mobilbild från ett av de mindre vackra hörnen.
hortahuset1410
Råbiffen på Vismet var väl tilltagen.
image

Loading