Nya lampor lyser upp köket

nyalampor800hemma
I dag fick vårt matbord två nya lampor över sig och det blev riktigt bra, ljust och fint! Anneli och Niklas tog sig iväg till en lampaffär i Jakobsberg och hittade paret som ni kan se här ovan. Hittills har vi haft en enda lampa som alltid gjort att en del av bordet lämnats i lätt skugga. Nu kan vi sitta där med gäster och ha bra belysning hela vägen.

Själv startade jag dagen med att jobba vidare med den nya upplagan av ”Mötet i gläntan” som nu ser ut att bli 32 sidor tjockare än sin föregångare och därmed totalt 352 sidor. Mitt fokus i dag var samma som i går – att fortsätta uppdatera listan över artiklar som skrivits om Gösta Carlsson och hans observation sedan min bok kom ut 1995. Och det är en himla massa.

Medan Anneli och Niklas var ute och handlade lampor (efter att ha kört mig till Vällingby) satt Markus och svettades över det amerikanska högskoleprovet – som han tyckte gick bra – och jag besökte Aleris röntgen för att kolla upp ett misstänkt bråck vid naveln, och fick det bekräftat. Inget stort problem och läkaren, som använde sig av ultraljud, tyckte att jag kunde låta det vara om det inte blev värre.

Sedan väntade jobbet som kom att upptas rätt mycket av Ukraina och anfallet mot staden Mariupol men också en mördad kvinna, rånare som greps efter biljakt och en kul historia om en full man som gick in i fel lägenhet. Plus en hel del annat i vanlig ordning. Och så har det visat sig att Tutankhamuns snabblimmade skägg nog går att fixa till.

Eftersom jag är i Göteborg, på filmfestivalen, och inte på DN i morgon så ansåg jag och Staffan att det var sista dagen på skiftet och beställde in entrecôte och biff på La Barca. Aldrig fel.

Det blev rätt mycket att göra till slut. Men vi avslutade i alla fall kvällen med att titta på några bilder som Amanda hade tagit när hon var i Christchurch nyligen. En stad fortfarande svårt skadad av jordbävningen för ett antal år sedan.

I morgon åker jag och Anneli till Göteborg för filmfestivalen.

Aleris ultraljudsapparat.
rantgen800lordag

Loading