Hemma igen

kastrup1606
Lite svårt att säga när den här dagen började eftersom vi befann oss på god väg öster ut från klockan 20.30 i går, mer än två timmar försenade från Las Vegas. Men när vi väl landade på Kastrup var våra klockor 06 och Danmarks 15. Då hade vi varit vakna omkring 22 timmar och för min del blev det inte mer än 45 minuters sömn på vägen över. Hann se en massa ”Big bang theory” plus en film.

Förseningen gjorde att vi landade efter det att vårt anslutningsplan till Stockholm skulle avgå, nämligen 15.10. Men Norwegian höll planet åt oss och de kanske tio till som skulle vidare åt det hållet och vi lade på ett ordentligt kol och sprang genom i stort sett hela flygplatsen från C-terminalen till A för att komma i tid.

Rätt varma pustade vi ut i sätena, fick en flaska vatten av personalen, och räknade in de övriga som inte haft samma tempo längs gångar och butiker.

När vi lyfte från Kastrup kunde vi se hur algblomningen verkligen slagit till i Öresund. Bilden ovan visar Kastrup och kusten utanför.

Att våra väskor skulle ha hunnit med på Stockholmsplanet fanns inte på kartan och kabinpersonalen sa också till oss att omedelbart anmäla att de inte dykt upp när vi kom fram till Arlanda. Vilket vi gjorde. Men personalen där hade ”sina regler” och vi och de övriga tvingades vänta på att transportbandet skulle sluta snurra och sista väskan ha lastats av planet för att de skulle godkänna att väskorna inte kommit fram. Vilket vi alla alltså hade insett.

Sedan blev det taxi hem där jag svarade på lite mejl och Facebookinlägg, bland annat ett ufofall som nog var ett flygplan på långt håll. Och det i ett härligt väder med sol och lite drygt 20 grader i luften. När vi låst upp och lastat in det lilla vi hade att bära på gick vi över till Gunnar och Vanja som vaktat huset och tackade för det och fick en uppdatering om statusen på det mesta.

Det är verkligen en idyll vi bor i, något man inte tänker på förrän man varit iväg så här. Grönt och tyst, ingen trafik på gatan, massor av fågelkvitter och härliga grannar. Vi är verkligen gynnade.

Ett problem fanns det. Vår frys verkar ha gått sönder. Sannolikt i samband med ett strömavbrott som varit för några dagar sedan. den är gammal och har dragit sin sista suck. En del mat kunde vi stuva in i köksfrysen men långt ifrån allt. Något vi får ta hand om i morgon.

Posten fyllde en hel papperskasse och jag gick igenom allt, betalade alla räkningar och sorterade det hela. Vi stoppade i oss en del av den upptinade maten från frysen och sedan satte vi oss framför matchen Schweiz–Frankrike (men Markus stack givetvis till banan för att spela några hål) medan jag sorterade papper och annat från resan.

Vi slog också en signal till Raili och berättade att vi var hemma.

När vi packat upp handbagaget upptäckte Niklas att han råkat få med sig vår fruktkniv i sin lilla ryggsäck genom alla säkerhetskontroller i USA. Ni kan se den på bilden nedan. Man kan ju undra hur säker säkerheten egentligen är när ett sådant mordredskap kan passera.

Bra att han inte blev tagen för terrorist i alla fall.

Klockan är 23 när jag skriver detta och jag är rätt säker på att jag kommer att sova gott i natt.

Fruktkniven som klarade de amerikanska kontrollerna.
sakerhetskniv16

Loading