Vardag och städning i källaren

kallaren160620
Så var det vanlig ufovardag igen. När jag i morse såg att Aftonbladet hade tagit en story från Sydsvenskan vidare och gjort teve i studion av den så tyckte jag att det var lika bra att slå en signal till de båda tidningarna.

Det hela handlade om en film tagen av en kvinna i Malmö vid 22-tiden i går, söndag, och filmen visade ett lysande föremål som rörde sig bakom en del moln. Ett typiskt flygplan med kondensstrimma efter. Sydsvenskan hade intervjuat en astronom som avförde de astronomiska fenomen från dagordningen men som gör misstaget att börja spekulera om att det nog inte är ett flygplan eftersom det saknar kstrimma efter.

Hmm, det är ju kstrimma som man ser på filmen. Astronomer är säkert bra på astronomi men när det gäller misstolkningar i övrigt så finns expertisen hos UFO-Sverige. Resultatet blev att Sydsvenskan gjorde en intervju med mig som publicerades under förmiddagen och att Aftonbladet bokade in mig för en Skypeintervju klockan 07.45 i morgon. Kanske bra det eftersom en av Aftonbladets reportrar i sändningen i dag säger att ”alla flygexperter” säger att föremlet går för långsamt för att vara ett flygplan. Vilka flygexperter? Ingen finns i alla fall namngiven någonstans.

Det blir lätt lite slängigt då det handlar om det okända.

Under förmiddagen var jag också i kontakt med Fritte Fritzon som gjorde en lång podintervju med mig om destruktiva sekter förra året. den har nu laddats ned 74.000 gånger vilket gör den till den tredje mest nedladdade i hans intervjuserie. Så nu bokade vi in ett möte för en ny intervju i morgon. Den här gången om ufo.

En stor del av dagen har jag ägnat åt att spara alla bilder från USA-resan på de två externa lagringsenheter som jag har. Det är tusentals bilder från kameran, paddan och telefoner. Det som tar tid är att märka upp dem i mappar och att se till så att allt hamnar rätt. Lite bökigt eftersom kameran körde svensk tid och svenska datum medan bilderna togs åtta timmar senare, något som inbjuder till förvirring speciellt då det gäller vilken dag de tagits.

Jag har också beställt en ny frysbox eftersom vår gamla slutat fungera. Åtminstone stod den stilla i minst ett dygn. Men faktum är att den mystiskt startade vid 23-tiden i kväll. Men då var dess öde redan beseglat och det kommer en ny i dess ställe på onsdag. Säkert en bra idé att byta även om den gamla nu försöker visa att den faktiskt kan ännu. Strömslukare om inte annat.

Har passat på att prata med lite folk i UFO-Sverige under dagen också. Tobias har ju jobbat vidare med webbplatsen under mina veckor i USA och den har fått några fler moduler. Men ingen av oss är riktigt nöjd med dem ännu eftersom de saknar möjlighet till rubrik, så jakten på en bättre lösning fortsätter.

Johan Gustavsson och Tobias har dessutom varit ute och testat den metalldetektor som ska användas vid sökandet efter delar som ska ha grävts ned i samband med en ufoobservation i Norrland för rätt många år sedan. Johan ska leda sökandet senare i sommar och detektorn visade sig fungera bra.

Vi har också fått tillbaka våra väskor som kom med bud under den tidiga eftermiddagen. Det var bra för nu kunde vi starta tvättmaskinen med vår smutstvätt från resan. Markus har jobbat på ett knatteläger för golfintresserade hela dagen och var uppe först av oss. Niklas började inte förrän 21 då han arbetar natt på Aftonbladet det här passet. Anneli och jag är hemma och är lediga men har ägnat ganska mycket tid åt att flytta på två bokhyllor och gå igenom en massa gamla papper nere i källaren. Hyllornas måste flyttas för att kunna få ut den gamla och in den nya frysen.

Så just nu ser det ännu mera kaosartat ut än vanligt i källaren vilket kan ses på bilden ovan.

Har också sett till så att alla papper som ska sparas från USA-resan hamnat i den pärm som Anneli skapade före resan och där vi hade alla resehandlingar och hotellbokningar. Men det blev en liten fotbollspaus (med pappershögen i knät) också för att se England spela 0–0 mot Slovakien.

Får se hur jetlaggen mår i morgon bitti. Känns rätt okej nu.

Loading