Riskfylld kväll

Bild
Sovmorgon – äntligen! Och så en stund med en god bok innan det var dags att gå upp. Efter en lätt frukost åkte vi, hela familjen, till Spånga där jag och grabbarna skulle spela badminton. Jag med Stefan och Niklas och Markus med varandra. Ni kan se oss alla på bilden ovan.

Anneli hoppade av i Spånga för att ta sig en promenad hem medan vi andra for runt på badmintonbanan en timme. Det gick inte så bra. Det är allt jag tänker avslöja. Dessutom var bastun närmast kall.

Ringde mamma som i dag blev flyttade från KSS till sjukhuset i Mariestad. Av allt att döma har hon fått för mycket blodtryckssänkande medicin, och kanske för mycket vattendrivande också. Det är därför som hon inte orkar så mycket. Det är för jävligt att det ska vara medicinerna som gör henne sämre. Man tycker ju att sjukvården borde hålla stenkoll på detta och inte experimentera i blindo. Att bli sjuk av medicinen är inte acceptabelt.

Efter matchen stod valet mellan julmat eller att beställa pizza – och det blev pizza. Niklas lämpades alltså av på pizzerian medan jag och Markus for till återvinningen och lämpade av en halv bil med kartonger, flaskor och plast/metall. Någon idiot hade försökt elda upp en av containrarna medan ett gäng andra hade tippat det mesta bredvid istället för i. Jag har aldrig fattat folk som kör sitt skräp till återvinningen men inte stoppar i grejorna i containrarna. Obegripligt. Har folk så ont om tid eller är de bara allmänt puckade.

Efter pizzan plockade vi fram Riskspelet och det blev en hård och lång match. faktum är att vi inte blev klara förrän 21.45 med ett avbrott för dopp i gryta, skinka och lax. Och det svängde ordentligt om spelet. För mig gick det rätt knackigt först två timmarna men sedan repade jag mig en stund varvid alla de andra tre gaddade sig samman och anföll från alla håll. Till slut blev jag bara en spillra av mitt forna jag. Sedan såg det ut som om Anneli skulle ta över i princip hela världen och det var gula pjäser i hela Asien, Afrika och Sydamerika men Niklas pressade henne tillbaka.

Markus rosade inte marknaden och var länge nära att utplånas helt och kanske var jag för snäll när jag inte fullföljde mina attacker in i Europa. Sedan började Niklas ta sig in i Nordamerika och jag flydde söder ut. Till slut förstod vi att Markus hade som uppdrag att erövra 24 länder och han var mycket nära att lyckas. När ha hade 23 och anföll med sin sista armé mot mig då stod hela spelet och vägde på ett tärningskast. Han fick en trea och jag – en fyra.

Efter det var Markus ett lätt byte och Niklas gick fram som en ångvält i Nordamerika och bara tio minuter senare var det han som hade vunnit. Så kan det det gå. Det hade aldrig hänt om jag hade fått ha röd.

Kvällen avslutades med Seinfeld som tröst och sedan trettio minuters mejlsvarande. Och en god bok.

Anneli gaddar sig ihop med Markus för att göra livet surt för oss andra. Särskilt för mig.
Bild
En glad Niklas tröstar en inte lika nöjd Markus.
Bild

Nya julölslistan ser ut så här:

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Jämtlands julöl. Riktigt god och den bästa svenska så här långt. En hårsmån före Oppigårds.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.
”God Jul” från norska Nøgne ø. Inte vad jag hade hoppats. Bra öl men lite trist.

6.
Nils Oscars Rökporter, en intressant satsning som inte riktigt lyckades. Vem vill dricka rök? Men trots allt okej nog att dricka till maten.

5.
Dugges ”Rudolf (Ren ale) hade en glad etikett men smakade mest som en avslagen porter.
Sigtuna Brygghus Midvinternattens mörker blev jag inte riktigt klok på. Mycket smak men lite för frän för att passa mig.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.

1.
Åbro Julöl – Specialbrygd. Smakade nästan inget alls. Ofattbart att man kallar blasket för julöl.

Loading